Благомира Василева странства по света, посещавайки невероятни екзотични кътчета. Поканихме

...
Благомира Василева странства по света, посещавайки невероятни екзотични кътчета. Поканихме
Коментари Харесай

Благомира Василева със съвети за инфлуенсъри

Благомира Василева странства по света, посещавайки невероятни екзотични кътчета. Поканихме я при нас, с цел да ни опише за хубостта на остров Сардиния, пустините на Тунис и ексцентричната храна в Тайланд.

Също по този начин тя показа кои са най-любимите ѝ места по света и коя страна не стопира да я изненадва всеки пък, когато е там.

Здравей, Благомира! Разкажи ни малко за твоето последно пътешестване. Къде беше напълно до неотдавна?

Съвсем скоро бях на остров Сардиния, а седмица преди този момент се върнах от о-в Джерба. Това бяха последните ми две пътувания. Те се случиха от края на май доникъде на юни.

Кое от двете места те впечатли повече?

И двете места са извънредно красиви и впечатляват, само че по доста друг метод. В сардини природата е давала в обилие. Там са най-красивите плажове в Европа. Не съм виждала по-бистра, смарагдова вода. Пясъкът е тънък и бях. Островът е доста зелен, хората са прелестни. Като европейски остров Сардиния впечатлява с богатата си природа.

От друга страна о-в Джерба в Тунис си е пустиня. Там е радикално друго от това, на което сме привикнали. Почти няма зеленина - единствените растения са финикови палми, които обаче са в големи количества. Другата растителност са маслинови дръвчета. Всичко друго е пясък, въпреки всичко Сахара е там. Впечатли ме битът на тунизийците по доста друг метод.

Как се разбираш с храната, която се предлага на екзотичните места, които посещаваш?

Опитва съм улична храна. Била съм в Тайланд и доста се бях интересувала от това какъв брой люта и проблематична храната. Бях тръгнала с доста медикаменти, само че в последна сметка не ми се наложи да ги употребявам, храната беше доста хубава. Точно там ядох крокодил. Обикновено не хапвам месо, само че въпреки всичко желаех да видя какво е. Не се осмелих обаче да опитам скорпионите на клечки.

Успя ли да пътуваш из България по време на пандемията?

Много обичам да вървя по северното Черноморие. Когато всичко беше затворена, през една от зимите отидохме на север от Варна - Каварна, нос Калиакра. Много постоянно хода до Пловдив, обичам родопите и Рила..

Връщаме се на о-в Сардиния. Споделяш, че там наподобява първокласно, само че в действителност има доста бюджетни места. Разкажи ни малко повече

Сардиния е с известност на доста първокласна дестинация. Има една линия Коста Смералда, което е обичано място на милиардерите. Там могат да се видят големи яхти и кораби. Пътуват единствено с частни хеликоптери и Ферари. Но това е доста дребна част от Сардиния. Има и бюджетни места, на които човек може да се допре до този свят. Цените са изцяло естествени, както в хотелите, по този начин и по магазините.

Къде предпочиташ да отсядаш - в прекрасен хотел или нямаш нищо срещу да бъдеш и измежду природата?

Не съм почитател на палатките. Но пък нямам и условие хотелът да е доста първокласен. Стига да има баня и естествени условия, всичко би било наред. Не съм обаче почитател на каравани и сходен метод на пътешестване.

Кое е обичаното ти място? Къде би се прибирала още веднъж и още веднъж?

Бих се прибирала в Азия непрекъснато. Иначе Италия е страната, която съм обиколила съвсем напълно, само че не стопира да ме радва, всякога, когато се върна. Също по този начин бих ходила непрекъснато и в Париж. Това е обичаният ми град.

От кое място е останала разочарована, по какъв начин поддържа своя блог и какви са компликациите, през които е минала първоначално? Каква е тайната на триумфа ѝ в обществените мрежи и къде ще бъде идната ѝ отмора?

Гледайте нашето ново видео, в което ще разберете всичко това и още любопитни елементи като да вземем за пример къде почиват Путин и Берлускони:
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР