Очаква се летният сезон да бъде по-добър от този през

...
Очаква се летният сезон да бъде по-добър от този през
Коментари Харесай

Очаква се по-добър туристически летен сезон

Очаква се летният сезон да бъде по-добър от този през предходната година, само че растежът на туристите няма да е доста висок. Това предвижда за БНР Иван Грошев – ръководител на асоциацията на организациите за входящ туризъм преди формалното разкриване на сезона през идната седмица. Очаква се най-големия брой туристи да бъде от Румъния, сподели Иван Грошев:

" От пазар " Англия " чакаме порядъчен растеж, от Германия чакаме да се задържи постигнатото от предходната година - макар неналичието на полети, в Централна Европа реализираме една зрялост, растежът няма да бъде по този начин зашемятаващ както предходната година. Но пък размерът към този момент е значителен. Допускам, че Полша ще се показа сносно, пазари №3 и 4 ще бъдат Чехия и Германия 

През тази година има по-висок дял на ранните записвания от пазар " Западна Европа " и след отпадането на коронавирус ограниченията туристите се завръщат към нормалното си държание разяснява Иван Грошев. Първите туристи от Англия дойдоха на 2ри май, само че при започване на сезона курортните зони нямат цялостната подготвеност за посрещане на посетители.

" Те виждат едни полуготови, полуотворени курортни зони. Не са отворени магазини, заведения. След което на идната година те вземат решение да дойдат по-късно и по този начин влизаме в едно естествено съкращаване на сезона ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР