Благоговейно притихнали пред дивната тайна на явяването в плът на

...
Благоговейно притихнали пред дивната тайна на явяването в плът на
Коментари Харесай

Патриарх Неофит отправи Рождественско послание

Благоговейно притихнали пред дивната загадка на явяването в плът на Божия Син, и тази година посрещаме раждащия се в света Богомладенец Господ наш Иисус Христос. Прекланяме се пред величието на безграничната и жертвена Божия обич към нас и, следвайки звездата, дружно с мъдреците, въображаемо се насочваме към приютилата Го пещера, където, присъединявайки се към ангелския хор, пеем и възпяваме: "Твоето Рождество, Христе Боже наш, озари света със светлината на познанието ".

Това се споделя в патриаршеското и синодално Рождественско обръщение, огласено на Светата литургия за Рождество Христово, отслужена от патриарх Неофит в катедралата "Св. Александър Невски ".

Нека благодарим на Бога, че ни изпраща своя наследник и България да бъде в светлина. Това съобщи Негово Светейшество Българският патриарх Неофит.

Нека се радваме на този прекрасен празник! Нека благодарим на Бога, че ни изпраща своя наследник, с цел да следваме същинската светлина. България в светлина. За доста години, пожела на българския народ патриарх Неофит. По време на словото си пред вярващите патриархът прикани да отворим душите и сърцата си за Спасителя.

Христовото Рождение озарява всеки от нас и цялото създание. И по тази причина, в неизразимата си наслада и признателност, Църквата тържествува и изповядва: "Девицата през днешния ден ражда Свръхестествения, и земята сервира на Непристъпния пещера н Ангели с пастирите славословят, а мъдреците със звездата пътешестват. Защото поради нас се роди Младенец Предвечният Бог " (Кондак, гл. 3), се показва в посланието на Негово светейшество и на митрополитите от БПЦ.

В него се отбелязва, че възприел човешката природа, Бог се ражда, с цел да освободи човечеството от оня, който нелегално e имал властта на прегрешението и гибелта (Евр. 2:14-15).

В патриаршеското и Рождественско обръщение се показва, че към този живот, който ни носи великото и дивно свещенодействие на Боговъплъщението, към успеха над гибелта и наследяването на безконечния живот в Божието царство сме призовани всички ние, които сме минали през банята на светото Кръщение в името Христово, които се подвизаваме във вярата и се спасяваме в Христа, посредством живота и делата си и през днешния ден възвестяваме на света великата загадка на благочестието: "Бог се яви в плът, засвидетелствуван бе от Духа, появи се на Ангели, проповядван биде на нации, признат с религия в света, възнесе се в популярност " (1 Тим. 3:16).

Патриарх Неофит и митрополитите насочат вик към вярващите, като следваме Господните повели, апостолските директиви и думите на светите наши отци, да постоянстваме във вярата и в усвояването на плодовете от избавителното за нас Въплъщение на Божия Син и наш Господ Иисус Христос.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР