Благоевградският окръжен съд постанови незабавна екстрадиция в САЩ на 34-годишният

...
Благоевградският окръжен съд постанови незабавна екстрадиция в САЩ на 34-годишният
Коментари Харесай

Екстрадират в САЩ руския хакер, арестуван в Банско

Благоевградският областен съд постанови незабавна екстрадиция в Съединени американски щати на 34-годишният хакер, който преди три месеца беше задържан в Банско

Срещу съветският жител, търсен над 10 години от ФБР и Интерпол, има публикуван обвинителен акт от съда в Калифорния, осведоми.

34-годишният хакер беше задържан при профилирана акция на отдел „ Киберсигурност “ към ГДБОП. Службите са имали оперативни данни, че подвизаващия се в Банско съветски жител е посещавал Coworking-центъра в Банско, едно от най-предпочитаните места за цифровите номади.

Хакерът е осъществявал незаконна активност в редица страни, като е заразявал компютри, изтеглял е персонални данни на хора и ги е продавал, успявал е да направи пробиви даже в добре предпазени системи на профилирани държавни институции.

През 2019 година той е упрекнат от управляващите в щата Калифорния, а след задържането му в България, Департаментът по правораздаване на Съединени американски щати е изпратил молба за неговата екстрадиция.

Днес тричленен състав на Окръжния съд в Благоевград позволи незабавна екстрадиция за осъществяване на наказателно гонене против 34-годишния съветски жител, по импортиран против него обвинителен акт.

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР