Благоевград. Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Сандански, приключи

...
Благоевград. Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Сандански, приключи
Коментари Харесай

Наложено е наказание на подсъдим за отглеждане на коноп в района на село Любовище в област Благоевград

Благоевград. Районна прокуратура – Благоевград, Териториално поделение – Сандански, завърши делото против В.Б., упрекнат за осъществени от него закононарушения по член 354в, алинея 1 и по член 354а, алинея 3 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София .

През пролетта на 2021 година подсъдимият В.Б. засял няколко ниви в местността „ Редев андък “, в региона на с. Любовище, община Сандански, с растения от рода на коноп.
Към средата на м. юли 2021 година в три от тях са били открити общо 542 стръка, с общо тегло на изсушена листна маса към 48 кг, с друго наличие на наркотично настоящ съставен елемент тетрахидроканабинол. Стойността на дрогата възлиза на 191 632 лв..
В обособена равнища в същата околност са били открити още 129 растения, засадени и отглеждани от В.Б. Стойността на изсушената листна маса е 65 940 лв..

В хода на следствието е било намерено помещение на първи етаж в недостроена постройка в комплекс „ Къща за посетители с. Любовище “, оборудвано със специфична техника – лампи и вентилационна система. В него В.Б., в съучастничество с неустановени лица, отглеждал 555 растения от рода на конопа. Стойността на изсушената листна маса, със наличие на 9,0 % тетрахидроканабинол, възлиза на 98 040 лв..
В пригоденото за развъждане на коноп помещение В.Б. държал и 201 грама коноп (марихуана), чиято цена е избрана на 1 206 лв..

Подсъдимият В.Б. се е признал за отговорен за нелегално развъждане на растения от рода на коноп и държане на наркотични субстанции. Сключеното сред него и Районна прокуратура – Благоевград съглашение е утвърдено от съда. Наложено му е наказване от 3 години „ отнемане от независимост “ с 5-годишен изпитателен период и санкция в размер на 5 000 лв..

Определението на съда има последствията на влезнала в действие присъда.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР