Благоевград. Общината организира Спортна панорама за осма поредна година. Събитието

...
Благоевград. Общината организира Спортна панорама за осма поредна година. Събитието
Коментари Харесай

В Благоевград ще се проведе инициативата „Спортна панорама”

Благоевград. Общината провежда „ Спортна гледка ” за осма поредна година. Събитието ще бъде намерено в 11.00 часа на 23 септември на площад „ Македония “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Участие ще вземат над 30 спортни клуба, които ще показват своята активност. В рамките на програмата ще бъдат направени демонстрации по разнообразни спортни дисциплини, измежду които таекуон-до спортна и естетическа гимнастика, джудо, самбо, бокс и други
„ Спортна гледка ” се организира под егидата на кмета на Благоевград доктор Атанас Камбитов. Тя е измежду деянията, с които Община Благоевград цели да разпространява и развива спортната среда в общината.
Благоевград е измежду дребното общини, които дават базите, общинска благосъстоятелност за безплатно прилагане от спортните клубове. Условието е, клубовете да са регистрирани като юридически лица, с нестопанска цел, работещи в социална изгода на територията на общината.
По същото време Община Благоевград ще означи и Световния ден на ходенето. Проявата е част от Националната стратегия на БАСВ за физическа интензивност и развиване на българското население „ БУЛФАР - 2020 ”. Спортното събитие е включено в календара на Международната асоциация спорт за всички (ТАФИСА). Тя има за цел да разпространява здравословния метод на живот посредством упражняване на най-лесно наличната и естествена физическа интензивност – ходенето. Трасето и маршрутите за ходенето са налични за всички искащи, без ограничаване във възраст, пол, равнище на физическа готовност, както и за хора в неравностойно състояние.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР