Благоевград. На официална церемония днес от 10.30 ч. Американският университет

...
Благоевград. На официална церемония днес от 10.30 ч. Американският университет
Коментари Харесай

Абсолвентите на Американския университет се дипломират със съзнанието, че „успехът се извоюва, а не се дава“

Благоевград. На публична гала през днешния ден от 10.30 ч. Американският университет в България (АУБ) връчи дипломите на приключилите образованието си студенти от випуск 2021. Своите двойни дипломи (валидни в Съединени американски щати и в Европа) получиха 188 бакалаври от 17 страни. На церемонията дипломи взеха и 28 абитуриенти от Executive MBA програмата на АУБ в София. Това оповестиха от Интеримидж .

Събитието протече в хибриден формат – от университетския комплекс „ Скаптопара ”, както и онлайн, и при прецизно съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. Родители и близки наблюдаваха дипломирането онлайн в профила на АУБ в YouTube, както и на екрана на „ Ларго мол “ в Благоевград. Студентите, които не съумяха да дойдат в Благоевград, взеха присъединяване онлайн посредством Zoom.

Завършващите студенти бяха приветствани от президента на АУБ доктор Дейвид Еванс, ръководителя на Настоятелството на АУБ Виктория Ентуисъл и заместник-ръководителя на дипломатическата задача в Посолството на Съединени американски щати в България Джъстин Фридман, а почетен оратор на церемонията беше Стефан Иванов (випуск 1995).

Церемонията бе открита от президента на АУБ доктор Дейвид Еванс. Ето част от посланието му към абитуриентите: „ Днес ви изпращаме с възприятие на горделивост и със съзнанието, че с вашите бъдещи достижения и триумфи ще допринесете към развиването на България, района и 17-е страни, които представяте, откакто заемете своите позиции в бизнеса, държавните институции и неправителствените организации или продължите следването си в по-висока степен. Предизвиквам ви да извършите персоналните си цели и да положите съзнателни старания, с цел да работите за по-добро общество. Независимо от това по какъв начин мерите персоналния триумф, триумфът се извоюва, а не се дава! “

Председателят на Настоятелството на АУБ Виктория Ентуисъл поздрави випуск 2021: „ Скъпи студенти, вие работихте доста интензивно, с цел да стигнете най-сетне до този стадий. Завършвате образованието си по време на невиждана световна рецесия и сте изправени пред непредсказуемо бъдеще. И въпреки всичко тази обстановка може да предложи доста нови благоприятни условия. Вашата адаптивност и вашата резистентност ви послужиха добре през миналата предизвикателна година и ще бъдат решителен фактор за това какъв брой добре се справяте отсега нататък... Бъдете сигурни, че с цел да бъдете през днешния ден тук, вие притежавате резистентност в обилие, даже и да не го осъзнавате. Ако има някой, подготвен за това предизвикателство, това сте вие, випуск 2021! Не се опасявайте от бъдещето, скочете и се насладете на пътуването. “

Почетен оратор на церемонията по дипломирането беше Стефан Иванов , който дружно със сина си Максим преди няколко месеца прекоси Атлантическия океан с лодка в името на благородна идея. Стефан е ученик на АУБ – випуск ’95 с сполучлива кариера във финансовата сфера. Той насочи три пожелания към приключилите – да следват фантазиите си, да бъдат постоянно готови и в никакъв случай да не се отхвърлят. В умозаключение той сподели: „ Убеден съм, че можете да прекосите океан – не безусловно Атлантическия. Това може да бъде написването на най-продаваната книга или основаването на бизнес, който ще стане идващият от калибъра на Фейсбук или Tesla. Това може да е нещо, което единствено вие и вашето потомство може да измисли, което аз на моите 50 години даже не бих могъл да проумея. Няма причина да отлагате преследването на фантазиите си “.

От името на абитуриентите тирада произнесе Ораз Керейбаев: „ Представи си! “ - Миналата година АУБ избра тази фраза като лозунг в своята връзка. „ Представи си по какъв начин ставаш смел водач “. „ Представи си по какъв начин ставаш изобретателен визионер “. „ Просто си показа “. /.../ Не зная какво ще се случи с нас, когато напуснем АУБ. Но сигурно зная, че взехме всичко, което можахме от тук, с цел да се подготвим за живота си по-късно. Днес дано не мислим за идващите ни стъпки и кои ще станем в бъдеще. Вместо това, дано единствено си представим. Нека всеки от нас си показа по какъв начин се трансформира в още по-оригинална, по-уникална и по-ясно избрана персона – в освен това от просто самоуверен откривател или изобретателен визионер “.

Приветствие към завършващите насочи и Джъстин Фридман, заместник-ръководител на дипломатическата задача в Посолството на Съединени американски щати в България . „ АУБ ви даде толкоз доста – пристигна време да употребявате тези блага в интерес на България и света. Използвайте това, което сте научили тук, с цел да превърнете света в по-добро място. Излезте на открито и бъдете смяната, която желаете да се случи. Позволете ми да преразказвам с днешна дата мисълта на един популярен американец, Мартин Лутър Кинг: „ Превърнете наличието на вашия темперамент, а не наличието на портфейла си или вашата кола, в мярката, с която оценявате себе си и бъдещия си триумф “.

Празникът на завършващите студенти продължава в 16.15 ч., когато випуск 2020 ще означи своето дипломиране.

Повече фотоси от церемонията ще намерите.

Видео фрагменти са налични

За Американския университет в България (АУБ):

Основан през 1991 година със съдействието на държавните управления на Република България и Съединени американски щати, Американският университет в България (АУБ) предлага висококачествено американско обучение на извънредно конкурентна цена и се слави с триумфите на своите ученици по целия свят. АУБ е упълномощен както в Съединени американски щати от New England Commission of Higher Education (NECHE), по този начин и в Европа от българската Национална организация за оценяване и акредитация. В резултат сполучливо приключилите АУБ студенти получават двойна тапия – за Съединени американски щати и Европа. Университетът предлага 12 бакалавърски стратегии, магистърска стратегия по бизнес администрация за управителни фрагменти и магистърска стратегия по финанси, банково дело и ръководство на недвижими парцели взаимно с икономическия университет Bocconi в Милано. В АУБ се образоват 1000 студенти от над 40 страни, а преподавателският състав надвишава 70 души от над 20 страни. АУБ разполага с най-хубавата университетска база в района: удобни общежития, отличения с награди студентски център „ Америка за България “ и най-голямата англоезична библиотека в Югоизточна Европа. Така студентите живеят и учат в кампус, отговарящ на най-високите международни стандарти. Общо приключилите АУБ са към 5000 души, като 99,8% от тях са почнали работа или са траяли образованието си в магистърски или докторски стратегии броени месеци след дипломирането си. В допълнение АУБ заема водещи позиции в рейтинговата система на Министерство на образованието за осма поредна година.

Кратка информация и история:
Нашата задача и нашите полезности:
Разяснение на нашия модел на обучение:
АУБ в София:
Защо бъдещи студенти избират АУБ:

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР