Благоевград е пред нови избори за кмет. Досегашният градоначалник е

...
Благоевград е пред нови избори за кмет. Досегашният градоначалник е
Коментари Харесай

Благоевград пред нови избори. Отстраниха кмета

Благоевград е пред нови избори за кмет. Досегашният градоначалник е дефинитивно отхвърлен от поста, откакто се потвърди, че е бил по едно и също време кмет и търговец. Според Румен Томов решението на съда не е вярно, а той още веднъж ще се кандидатира за поста, съобщи бТВ.

През ноември 2019 година ГЕРБ губи Благоевград. В стола на Атанас Камбитов сяда Румен Томов. Радостта му е къса. Бившият кмет подава сигнал, че актуалният не е заличил едно от комерсиалните си сдружения и по този начин в избран миг е бил и кмет, и търговец. Започва правосъдна сага, която приключи с отстраняването му.

„ Въпрос на един тик на юриста, който бях наел тази работа да свърши, не го е извършил, само че отново споделям, тук виновността не е в мен. Аз очевидно съм изразил волята си за излизане от тези компании “, съобщи Румен Томов, някогашен кмет на Благоевград.

 „ Община Благоевград ще създаде нови избори за общински кмет. Г-н инж. Румен Томов по силата на това решение не може да извършва повече своите компетенции като кмет “, сподели Мартин Бусаров, ръководител на ОИК- Благоевград.

Следва избор на краткотраен кмет, само че това ще стане след дни.

„ Реално в този момент се получава един вакуум, само че мисля, че една седмица не е проблем. Ние чакаме година и половина да се случат нещата, в този момент за една седмица няма драма да се изчака “, разяснява Андон Тодоров, ръководител на ОБС- Благоевград.

Следващият кмет, който ще ръководи и общината за интервал от две години, ще бъде определен най-рано в края на юни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР