Благодаря на България за искрената подкрепа. Президентът ми се обади

...
Благодаря на България за искрената подкрепа. Президентът ми се обади
Коментари Харесай

Радев реагирал мълниеносно на трагедията. Разказът на турската посланичка

" Благодаря на България за откровената поддръжка. Президентът ми се обади в 6 сутринта, с цел да ми каже, че се приготвят екипи. България беше една от първите страни, която се притече на помощ. Горда съм, че съм дипломат в такава страна, която толкоз обича Турция. Искрено благодаря от името на народа на Турция ", съобщи дипломат Айлин Секизкьок в изявление за Българска национална телевизия.

Турция претърпява небивало злополучие, две поредни трусове с магнитуд над 7 по Рихтер. Секизкьок очерта мащабите на естественото злополучие - 350 км дължина на разломните линии, наранени 30 000 кв. км в 10 области в страната и наранени 13,5 млн души.
-->
По думите й жертвите досега са над 3500, а ранените над 15 000 ранени. Тя уточни, че има и доста разрушени здания. Секизкьок сподели, че чака цифрите да набъбнат.

Турският дипломат посочи, че страната има потребност от поддръжка от интернационалната общественост. Тя изрази признателност на всички отзовали се, като посочи, че Азербайджан и България са първите страни, които са се притекли на помощ. Айлин Секизкьок уточни, че Турция има потребност от избавителни и издирвателни екипи, както е полеви лечебни заведения. Необходима е институционално проведена поддръжка, добави тя.

По думите й е имало над 200 вторични труса, някои от които с магнитуд сред 5 и 6 по скалата на Рихтер. Продължава разчистването на отломките, надяваме се да открием още оживели, сподели турският дипломат.

В южната ни съседка е оповестена най-високата степен на бедствено състояние.

Често се срещаме с злополучие. Ние сме устойчива нация и съумяваме да се съвземем и ще обновим градовете си, сподели още Айлин Секизкьок.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР