Благодарение на Стандарт Момчилград се превърна в третия град след

...
Благодарение на Стандарт Момчилград се превърна в третия град след
Коментари Харесай

Кметът на Момчилград: Развиваме културно-исторически и спортен туризъм

Благодарение на " Стандарт " Момчилград се трансформира в третия град след Кърджали и София, в който се организира полемиката за Бранд Родопи. Така стартира своето изказване  Илкнур Кязим, кмет на Момчилград, в който се организира форума. 

Госпожа Кязим съобщи, че община Момчилград прави всичко допустимо за развиване на туризма през четирите сезона. За първи път е проведен Фарм фест, който е признат с огромен интерес освен от локалните хора, само че и от доста посетители от цялата страна. С помощта на общината са обновени разкопките на Татул от екипа на археолога проф. Николай Овчаров. Общината е отпуснала 25 000 лв. през 2022 година и още 15 000 лв. през 2023 година Тези суми обаче не са задоволителни, по тази причина моля към представителите на страната да оказват помощ за тези обекти, сподели госпожа Кязим. 
-->
Тя уточни, че Момчилград напредва с културно-историческия туризъм, само че е нужно да се насочи публичното внивание към неповторимия праисторически комплекс Харман кая, тъй като единствено общински средства не са задоволителни. 

Освен това Момчилград има подготвени доста планове. Направена е екопътека през вкаменената гора, лесопарк и други Добър резултат дава взаимната работа с МИГ-Момчилград и Крумовград. 

В града е доста добре развъртян и туризмът, обвързван със спорта, поради положителната база. Тук идват на лагери футболни тимове, на доста високо равнище е тенис салата. Момчилград се гордее със своите първенци от международен мащаб Наим Сюлейманоглу и Петър Стойчев. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР