Благодарение на развитието на технологиите, животът ни се променя всеки

...
Благодарение на развитието на технологиите, животът ни се променя всеки
Коментари Харесай

Идва краят за технологиите, които използваме сега

Благодарение на развиването на технологиите, животът ни се трансформира всеки ден. Навлизането на други нововъведения обаче може да направи досегашните технологии непотребни. Експертите смятат, че следните технологии няма да бъдат употребявани до 2030 или 2040 година, написа Business Insider.

USB памет

Прогнозите сочат, че облаците ще усъвършенстват своите функционалности и ще са задоволително надеждни, с цел да пазят всичките ни данни. Това ще остави USB паметта в предишното. През 2000 година флаш устройствата изместиха CD и DVD дисковете. Днес облак пространствата ще създадат същото с USB паметта.

Дигиталните камери

Непрекъснатото възстановяване на камерите на мобилните устройства последователно изважда от приложимост цифровите камери. Те се появиха на мястото на тежките кино камери преди 2 десетилетия, само че в този момент биват догонвани от мобилните устройства, чиито камери стават конкурентни на и могат да надминат цифровите.
 Снимка 399395
Източник:

Неавтоматизираните коли

Мястото на лидера ще се трансформира в още едно място за пътуващ, а на идващите генерации няма да им се постанова да се учат да карат. До края на 2020 година се чака да има над 10 милиона самоуправляващи се коли, а евентуално след още десетилетие цялостна автоматизация на колите.

Стандартното осветяване

Бутоните за включване и изключване на осветлението ще бъдат сменени от интелигентно ръководство, което ще работи с гласови команди. То освен ще е по-удобно, само че и ще е по-икономично. Експерти считат, че то ще може да се контролира автоматизирано по отношение на дневната светлина в помещението.

Смартфоните

Колкото и да са интелигентни, те ще бъдат заместени от импланти, поставяни в ретината на човек или различен тип технология, която може да се употребява без да заема ръцете. Пример за сходна иновация бе очилата на Гугъл с достъп до интернет. До 2040 година се чака да се развият още такива хрумвания.
 Снимка 399392
Източник:

Касови апарати

Според Майк Хендриксън, вицепрезидент по технологиите и разрастващите се артикули в Skillsoft, в границите на 20 години нова технология ще предотврати кражбите и ще отстрани потребността да се заплаща в брой. По думите му евентуално хората ще могат да влязат в магазин, да вземат всичко, което им е належащо и просто да излязат. Преди да изоставен магазина високотехнологични скенери ще пресмятат какъв брой би трябвало да платят и ще ги таксуват.

Пароли

Apple и Samsung към този момент внедриха отключването на мобилните устройства единствено с допиране. Отпечатъците и лицевото различаване са единствено началото на биометричната идентификация - способ, който ще разрешава хората да отключват телефоните сами без пароли и кодове, тъй като устройството ще ги разпознава.

Мишките

Тъчскрийнът ненапълно понижи потреблението на мишките, само че се чака те да спрат да са нужни изцяло. Вместо тях хората ще си служат с добавена действителност. Работата с компютъра би следвало да може да се реализира посредством жестове и знаци с ръцете.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР