Meta Platforms обяви, че нейната нова социална медийна платформа Threads

...
Meta Platforms обяви, че нейната нова социална медийна платформа Threads
Коментари Харесай

Защо Meta реши да спре новата си социална платформа в Турция

Meta Platforms разгласи, че нейната нова обществена медийна платформа Threads ще бъде краткотрайно затворена в Турция. Това бизнес решение е взето в сходство с краткотрайна заповед на турския орган за конкуренция, написа Daily Sabah. Платформата ще бъде спряна от 29 април.

Тези дейности няма да има влияние върху другите обществени медийни платформи и услуги на Meta, в това число Фейсбук, Instagram и WhatsApp в Турция, разясняват от компанията на Марк Зукърбърг.

" Знаем, че това, което се случва ще бъде доста разочароващо за доста хора в Турция, които се ангажират посредством Threads с тяхната общественост. Ние подхващаме стъпки, с цел да минимизираме разстройствата, доколкото това е допустимо ", гласи обява на компанията майка на Фейсбук.
 Новата обществена мрежа Threads към този момент е налична у нас
Новата обществена мрежа Threads към този момент е налична у нас

Можете да изпробвате съперника на Twitter

Миналия месец Органът за защита на конкуренцията в Турция (RK) наложи краткотрайна мярка на Meta, която има за цел да попречи на шерването на данни сред платформите Instagram и Threads, до момента в който проверява допустима корист с преобладаваща пазарна позиция на компанията. Регулаторите споделят, че мярката ще остане в действие до взимане на дефинитивно решение какво ще случи.

" Не сме съгласни с краткотрайната заповед и имаме вяра, че съблюдаваме всички законови условия на Турция. Ще апелираме ", акцентират от Meta.

Meta започва Threads през юли предходната година като съперник на X, някогашната Twitter. През февруари тази година Марк Зукърбърг съобщи, че новата обществена платформа мече има 130 милиона месечни консуматори по целия свят. Приложението разрешава на потребителите да разгласяват текст, изображения и видеоклипове, както и да харесват, споделят и наново да разгласяват друго наличие.

Акаунтите на Threads се синхронизират с Instagram, което разрешава на потребителите да запазят своите потребителски имена и да задържат почитателите си.

Приложението стана доспътно в Съединени американски щати и над 100 други страни, в това число в Обединеното кралство незабавно след стартирането си на пазара. Потребителите от Европейския съюз обаче трябваше да чакат месеци, до момента в който Meta излезе с версия, приспособена към строгите закони за отбрана на данните и конкуренцията.

През месец март турските регулатори споделиха, че комбинацията на Meta от потребителски данни от Instagram с профилите на Threads на хората " ще докара до непоправими вреди ". Като се има поради голямата потребителска база, събирането на данни и финансовите запаси, " практиките на Meta на пазара съставляват преграда за навлизането на евентуални съперници ", прибавят специалистите.
 Twitter или Threads: Който и да победи, тези вложители печелят
Twitter или Threads: Който и да победи, тези вложители печелят

Новата обществена мрежа на Зукърбърг би върха на ChatGPT по набрана популярност
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР