Благодарение на празните плажове по време на пандемията, морските костенурки

...
Благодарение на празните плажове по време на пандемията, морските костенурки
Коментари Харесай

Морски костенурки се радват на празни турски плажове

Благодарение на празните плажове по време на пандемията, морските костенурки Карета карета, които гнездят на югозападните турски крайбрежия, претърпяха по-малко провали през тази година. Така рекорден брой новоизлюпени стигнаха до Средиземно море и популацията им беше увеличена, написа Дейли Нюз.

Рехабилитирани с грижите на Центъра за проучвания, избавяне и рехабилитация на морски костенурки (DEKAMER), застрашените костенурки бяха пуснати в естествените си местообитания на световноизвестния плаж Изтузу в провинция Мугла.

Центърът подхваща разнообразни ограничения за отбрана по време на сезона на гнездене на костенурките по плажа, в това число нощни патрули.

В диалог с Анадолската организация ръководителят на центъра Якуп Каска сподели, че плажът през последните месеци е потопен в тишина на фона на защитните ограничения против пандемията от ковид.

Каска акцентира, че през годината е имало доста нарастване на местата за гнездене на Карета карета, а броят на ранените костенурки също е намалял.

Най-важната причина за това е ограничението на човешкото наличие в морето и по плажовете тази година.

" Тази година нашите плажове и морета са спокойни заради ковид. Така има по-малко смъртни случаи и пострадвания, в сравнение с през предходните години. Общо 423 ранени морски костенурки са докарани, основно от брега на Мугла ", сподели той.

Разположен наоколо до Изтузу, едно от най-хубавите места за запазване и гнездене на Карета карета в Европа, DEKAMER лекува ранени морски костенурки от 2008 година

227 от костенурките са пуснати назад в естествените си местообитания, откакто са били лекувани.

" Броят на гнезденето и размножаването се е нараснал през 2020 година Достигнахме рекордния брой от 757 гнезда на плажа Изтузу ", споделя Каска.

„ Общо 53 018 яйца бяха снесени в тези гнезда, 36 746 от които се излюпиха. “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР