Благодарение на най-новите оръжия Русия е в състояние да открие

...
Благодарение на най-новите оръжия Русия е в състояние да открие
Коментари Харесай

Путин намекна за неизбежен удар по враговете на Русия

Благодарение на най-новите оръжия Русия е в положение да открие всеки зложелател и да нанесе неминуем удар, в случай че е належащо, сподели съветският президент Владимир Путин на парада за Деня на флота в Санкт Петербург, на който участваха повече от 4000 военнослужещи и над 50 кораби, в това число нуклеарна подводница ``Борей-А`` с балистични ракети, съобщи БГЕНС.

``Днес съветският флот има всичко належащо, с цел да подсигурява отбраната на родната си страна, нашите национални интереси``, сподели Путин, представен от UA Wire.

Говорейки пред паметника на създателя на съветския флот Петър Велики, Путин съобщи, че Русия ``е заела своето законно място измежду водещите морски сили`` и разполага с ``най-новите системи за хиперзвукови високоцелеви оръжия``, на които няма еквиваленти в света и които се ``подобряват непрекъснато и успешно``.

" Ние сме в положение да открием всеки подводен, надводен, въздушен зложелател и да му нанесем неминуем удар, в случай че е належащо ", сподели Путин.

Три дни преди началото на " грандиозния " церемониал, който се организира без фенове поради вълната от случаите на коронавирус, съветското министерство на защитата разгласи сполучливи проби на хиперзвукови нуклеарни ракети " Циркон ", едно от петте типове ``супер-оръжия``, показани от Путин по време на обръщението му към Федералното заседание през 2018 година Ракетата, изстреляна от фрегатата " Адмирал Горшков " в Бяло море, движейки се със скорост 7 пъти по-висока от скоростта на звука, удари земна цел, ситуирана на брега на Баренцово море, на разстояние повече от 350 километра. Всички " тактически и механически характерности на ракетата " Циркон " бяха доказани по време на тестванията ", съобщи министерството на защитата.

НАТО, разяснявайки съветските проби, означи, че " новите хиперзвукови ракети доста дестабилизират обстановката и съставляват обилни опасности за сигурността и стабилността в целия евроатлантически район ".

Появата на нови типове оръжия " усилва риска от ескалация и неверни калкулации " от страна на съветското управление, акцентира НАТО.

НАТО остава ``ангажирана с премерена реакция на възходящия боеприпас от съветски стандартни и нуклеарни ракети``, без да поставя спомагателни старания, с цел да отговори на това, което прави Москва.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР