Благодарение на компания от Южна Калифорния пържените картофи и лучените

...
Благодарение на компания от Южна Калифорния пържените картофи и лучените
Коментари Харесай

Роботи пържат картофки по-бързо от хората

Благодарение на компания от Южна Калифорния пържените картофи и лучените кръгчета в заведенията за бързо хранене стават високотехнологични.

Miso Robotics Inc в Пасадена стартира да пуска на пазара своя робот Flippy 2, който автоматизира процеса на пържене на картофи, лук и други храни, предава Ройтерс.

Голяма роботизирана ръка, сходна на тези в автомобилните фабрики, изважда замразени пържени картофи и други храни от фризера, потапя ги в горещо олио, след което слага готовия за сервиране артикул в тава.

Flippy 2 може да подготвя няколко ястия по разнообразни предписания по едно и също време, като понижава потребността от личен състав за кетъринг и, както споделя Miso, форсира доставката на поръчки.

" Когато поръчката постъпи посредством системата на ресторанта, тя автоматизирано изпраща инструкциите към Flippy ", споделя в изявление основният изпълнителен шеф на Miso Майк Бел.

" Той го прави по-бързо или по-точно, по-надеждно и по-щастливо, в сравнение с множеството хора го вършат ", добави Бел.

Miso съобщи, че създаването на Flippy е лишила пет години и неотдавна го е пуснала в комерсиалната мрежа.

Името на робота идва от Flippy, по-ранен робот, основан да обръща бургери. Но откакто екипът на Miso приключил тази машина, те осъзнали, че на станцията за пържене е доста по-натоваренo, изключително късно вечер.

Бел споделя, че Flippy 2 прави възторг - първият път

" Когато сложим робот в даден обект, клиентите, които идват и поръчват, вършат фотоси, видеоклипове, задават куп въпроси. А когато дойдат повторно, като че ли даже не го виждат, просто го одобряват за даденост ", споделя той.

Инженерите на Miso могат да следят работата на роботите Flippy 2 в действително време на огромен екран, което им дава опция да оказват помощ при отстраняването на зародили проблеми. Редица ресторантски вериги са приели роботизирания фритюрник, в това число Jack in the Box в Сан Диего, White Castle в Средния Запад и CaliBurger на Западното крайбрежие, споделя Бел.

Бел споделя, че три други огромни вериги за бързо хранене в Съединени американски щати са пуснали в деяние Flippy 2, само че се колебае дали да го популяризира заради чувствителността към схващанията, че роботите лишават работата на хората.

" Задачите, които хората с най-голямо наслаждение отхвърлят, са задания като пърженето.... Те се радват, че имат помощ, с цел да могат да вършат други неща ", споделя Бел.

Един от идващите ѝ планове е Sippy - робот за подготвяне на питиета, който приема поръчка от клиент, налива питиета, поставя капачки, слага сламка и ги групира.

Бел споделя, че някой ден хората ще " влязат в ресторант, ще погледнат към робот и ще си кажат: " Ей, помните ли старите времена, когато хората правеха такива неща?

" И тези дни... идват.... Въпросът е единствено какъв брой бързо... " /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР