Блъдхаунд – проект, който се занимава с разработка на свръхзвукови

...
Блъдхаунд – проект, който се занимава с разработка на свръхзвукови
Коментари Харесай

Правят нов опит за чупене на рекорд за скорост

„ Блъдхаунд ” – план, който се занимава с разработка на свръхзвукови коли, възобновява работата си. През декември предходната година бизнесът беше пред банкрут, само че английския бизнесмен Иън Уорхърст дава късмет за развиване, написа БиБиСи.

В изцяло актуализирания план инженерите се надяват посредством сериозните вложения да доближат скорости сред 800 км/ч и 965 км/ч (500-600 благи в час). Първоначалните проби ще стартират през октомври и ще се извършат в Южна Африка.

Целта е да се реализиран базови резултати, които ще оказват помощ да се счупи досегашния наземен връх за скорост от 1228 км/ч (763 благи в час), както и да се пречупи звуковата преграда. От екипа плануват това да се случи през 2020 година

Този път свръхзвуковата кола няма да разчита на ракетен мотор, а на реактивен мотор, основан от „ Ролс Ройс ”. Максималната скорост също по този начин ще зависи от метеорологичните условия, спомагателни разработки, както и от бъдещи вложения.

Настоящият връх за най-висока наземна скорост бе подложен през 1997 година от пилотa Анди Грийн. Той ще вземе присъединяване и в плана „ Блъдхаунд ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР