Бизнесменът Веселин Марешки отново иска да се върне в Общинския

...
Бизнесменът Веселин Марешки отново иска да се върне в Общинския
Коментари Харесай

Марешки се прицели в Общинския съвет на Варна чрез своята Воля

Бизнесменът Веселин Марешки още веднъж желае да се върне в Общинския съвет на Варна. За задачата той оглави кандидатската листа за общински съветници на партия " Воля ", която през вчерашния ден бе записана с решение на Общинската изборна комисия.

В нея попадат общо 30 имена.

На парламентарните избори през април т.г., Марешки се кандидатира като самостоятелен претендент за депутат, само че събра едвам 638 гласа.

През 2007 година Марешки стана общински консултант, а по-късно и зам.-председател на Общинския съвет във Варна, определен от листата на РЗС. Скоро след изборите обаче напусна партията.

На локалните избори през 2011 година Веселин Марешки взе участие като самостоятелен претендент за кмет на Варна. Подкрепен е от ВМРО-НИЕ, ПД „ Социалдемократи “, БСДП и партия Българска социалдемокрация – Евролевица. На първи тур от изборите е втори, като получава 18,58 % от гласовете и отива на балотаж с претендента на ГЕРБ Кирил Йорданов. На втори тур губи, като получава 40,50 % поддръжка (47 565 гласа), заяви морето.нет.

Точно преди 10 годни, Марешки още веднъж бе един от претендентите за кмет на Варна. Тогава той не съумя да се пребори за балотажа оставайки на четвърта позиция с 16,15% - 11 783 гласа. Седмица по-късно на балотажа Иван Портних победи с минимална преднина доцент Христо Бозов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР