Бизнесменът Петър Михайлов бе задържан при международна акция за пране

...
Бизнесменът Петър Михайлов бе задържан при международна акция за пране
Коментари Харесай

ОБЗОР: Кой е арестуваният пловдивчанин по схема в САЩ и екологична ли е почистващата техника в града

Бизнесменът Петър Михайлов бе арестуван при интернационална акция за пране на пари и финансови закононарушения. Пловдивчанинът е търсен от съда в Ню Йорк, Съединени американски щати, откъдето против него има повдигнати шест обвинявания, в това число за присъединяване в проведена незаконна група.

Михайлов е притежател на гигантско имение в Марково. Вълкът от Марково е взел участие в грандиозна скица за фиктивно надуване на цените на акции и ощетяване на вложители след срутва в цените на скъпите бумаги. Михайлов и още 9 души са арестувани за присъединяване в незаконната грипа за манипулиране на борсовите пазари, а вредите, които са нанесли, се правят оценка за 100 милиона $.

Дългоочакваната нова техника на Оперативна програма „ Чистота” и Оперативна програма „ Градини и паркове” трябваше да даде „ нова мода” в градското разчистване. Общинският съвет в Пловдив даде зелена светлина за изтегляне на 40-милионния заем, като 10 милиона от тях трябваше да бъдат за„ възстановяване на атмосферния въздух посредством закупуване на нова техника на общинските предприятия”. Новата техника на Оперативна програма „ Чистота” обаче не е напълно екологична.

Община Пловдив пусна първата социална поръчка за дълго чаканата реорганизация на Рогошко шосе. От години булевардът е в покъртително положение, като първичната концепция на Общината бе да се изчакат оперативните стратегии. Протестите и ежедневните кратери, които зейват там, обаче накараха градските управляващи да размислят и да форсират огромната реконструкцията.

Кметът на пловдивския регион „ Западен” Димитър Колев е решил да влага близо 80% от бюджета си в зелената система. След гласуването на бюджета на Пловдив в понеделник от районната администрация започнаха и първия си план, който е новаторски в Пловдив – създаване на алеен парк със зелен пояс по бул. „ Свобода”.

Със скандал започва градежът на бъдещата кооперация на " Верона Резиденс ", която би трябвало да се появи на мястото на съборената къща на арх. Йосиф Шнитер на ул. " Гладстон " 12. Днес сутринта, през площада е влезнала тежка техника - багери и камиони, което е провокирало моменталната интервенция на локалната власт. Лично кметът Здравко Димитров е посетил обекта, както и заместникът му Тодор Чонов. Наложило се е и намесата на полицията.

Екипи на „ Градини и паркове “ към този момент завършват с извозването на сухите и изгнили дървета и клони, които бяха събрани при съботната акция за прочистването на парк „ Лаута “ от мъртва растителност. Благодарение на стотиците пловдивчани, които се включиха в проведената взаимно с кмета на „ Тракия “ Костадин Димитров и с поддръжката на Община Пловдив „ Мисия Лаута 2 “, лесопаркът е прочистен от падналите през зимата дървета и клони. Само за 3 часа в събота бяха извозени 22 камиона, а от понеделник насам – още 27.

В навечерието на Великденските празници – страната с ограничения за сигурността в празничните дни. Комплекс от ограничения за гарантиране на публичния ред, сигурността и безпроблемното напредване на жителите по време на великденските и майските празници са планувани и предстоят да бъдат осъществени от чиновниците на пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи. В рамките на основаната организация са планувани спомагателни полицейски екипи към местата за осъществяване на религиозни мероприятия и други обществени прояви.

5 години затвор получи Александър Димитров, който пийнал и дрогиран провокира злополука със своя другар и умъртви таксиметров водач на моста на Адата. След съвсем две години влачене на делото съдът призна за отговорен младия мъж, който изрично споделя, че не е управлявал автомобила в деня на съдбовната злополука.

Известният пловдивски ортопед и някогашен ръководител на ортопедичната комисия доктор Георги Кръстев и посоченият за негов съизвършител в скица за източването на 130 000 лв. от Национален осигурителен институт Стефан Грозев се явиха през днешния ден в пловдивския Районен съд за разпоредително съвещание. Те са упрекнати в това, че са осъществили машинация с издаване на подправени болнични. Ход на делото обаче не беше даден.

Официално прекратиха делото против обвинявания за злополуката с две жертви отпреди 8 години Любомир Македонски. Мъжът трябваше да се изправи пред Окръжен съд-Пловдив, по тази причина че на 30 март 2014 година след приложимост на солидно количество алкохол провокира злополука, при която починаха двама души, а той и други двама бяха тежко ранени.

315 са инфектираните с COVID-19 в Пловдив и региона през миналата седмица. Двама души са умряли за този интервал – 72-годишен мъж и 82-годишна жена. И двамата са с съпътстващи болести и без извършена имунизация против COVID-19. 14-дневната заболеваемост е 82,53 на 100 000 души население.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР