Бизнесменът Ларс Виндхорст явно вече няма никакво желание да инвестира

...
Бизнесменът Ларс Виндхорст явно вече няма никакво желание да инвестира
Коментари Харесай

Собственикът на Херта иска да се раздели с клуба, но поставената цена е прекалено висока

Бизнесменът Ларс Виндхорст очевидно към този момент няма никакво предпочитание да влага в Херта и е обикновено да желае да продаде каузи си в клуба, само че на поставената от него цена е на практика невероятно да се случи договорка. Това сподели пред ДПА немският икономист професор Хенинг Цулх, учител във Висшето учебно заведение по мениджмънт в Лайпциг. 

" Без значение от това, което се е случило, двете страни (ръководството на Херта и Ларс Виндхорст) би трябвало да си сътрудничат, с цел да преодолеят тази рецесия. Интерес към акциите на Херта не липсва, само че никой няма да заплати желаната цена за 64 % от капитала на клуба, без да може да получи мажоритарен надзор върху него ", сподели Цулх. 

Законът в Германия не разрешава на клубовете в Бундеслигата да имат един мажоритарен притежател, като това се дължи на правилото за 50%+1 акция. Виндхорст стартира да налива средства в Херта през 2019 година с концепцията да трансформира клуба във фактор на немската и европейската сцена, като досега е вложил 374 милиона евро посредством компанията си Тенор.

 В последните месеци обаче връзките сред него и останалата част от управлението се унищожиха изцяло, като даже и оставката на президента Вернер Гегенбауер не оказа помощ за разрешаването им. Настоящият президент Кай Бернщайн даже стартира следствие против Виндхорст за ролята му за отстраняването на Гегенбауер. По тази причина Виндхорст разгласи, че е подготвен да продаде каузи си в клуба, само че съгласно Цулх няма кой да му предложи 374 милиона евро. 

Според икономистът предстоят сложни интервали за Херта, а губещи от това ще бъдат както Виндхорст, по този начин и клубът. " Не знам по какъв начин Херта ще реализира заплащанията си без парите на Виндхорст. Цената на акциите би трябвало да бъде преосмислена, а обществената война в управлението да бъде прекъсната. Никой вложител няма да влезе в клуба, в случай че не има вяра в неговия положителен състезателен имидж и сигурното му финансово бъдеще ", приключи Цулх.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР