Бизнесменът Ивайло Пенчев се оплака от поредния епизод на съдебния

...
Бизнесменът Ивайло Пенчев се оплака от поредния епизод на съдебния
Коментари Харесай

Ивайло Пенчев срещу София тех парк - рунд пореден

Бизнесменът Ивайло Пенчев се оплака от следващия епизод на правосъдния тормоз от страна на държавното сдружение " София тех парк " по отношение на компанията му " Уолтопия ".

" Уолтопия " е най-големият производител на катерачни стени в света, а централата ѝ се намира на територията на " Тех парка ". Това фактически е епизод следващ, като не за първи път Пенчев написа за правосъдните разногласия.

В дълъг и ядосан пост във Фейсбук Ивайло Пенчев разказва близо 5-годишна сага, със задаведени три следващи правосъдни каузи. Две от делата са изгубени от " София Тех Парк " на втора инстанция, само че все пак държавното сдружение не се отхвърля от претенциите си към " Уолтопия " и неотдавна е задействало и трети иск. Заради който сега са блокирани над 800 000 лева по фирмените сметки , излиза наяве от поста на Пенчев. Последният желае е за 353 815 лв. и 6 стотинки.

В поста си Ивайло Пенчев акцентира, че правосъдната сага продължава към този момент пет години и без значение тъкмо кои ръководителят парка , а шефовете остават все по този начин " непотребни и злонамерени ".
 Ивайло Пенчев кани на празненство шефовете на СофияТехПарк с призовка в ръка
Ивайло Пенчев кани на празненство шефовете на СофияТехПарк с призовка в ръка

Всички държавни компании да бъдат приватизирани, прикани шефът на " Уолтопия "

Още първоначално, през 2019 година, изнудването от страна на управлението почнало с намек, че " техпарка към този момент бил на Делян Пеевски, прокуратурата - и тя , тъй че нямало смисъл да се прахосвам. " Тогава обаче не съобщил нито имена, нито подал съгнал до институциите и прокуратурата. " Бях в ролята на потребен простак, дал съображение на една група по ползи някъде във властта да махне едно управление на техпарка и на негово място да постави друго. "

Сега " София тех парк " стопира построяването на ролглайдър , като за координиране също по този начин е препоръчана скица - да се пусне, само че " Уолтопия " да се откаже от делата и да стартират да си заплащат . " Добре че бях станал по-смирен към този момент и си крещя - умерено, умерено, този човек не те рекетира, той не е изверг, той не е жалка пачавра,не е нещастна шушумига с малко власт, това не е незаконен рекет. Спокойно! Човекът просто е слаб... На на него вероятно Делян Пеевски по този начин му е разпоредил, а Делян Пеевски несъмнено не му е било елементарно детството...

Ивайло Пенчев обръща внимание, че " София Тех Парк " разполага с над 101 млн. лева капитал от обществени средства, а за времето на съществуването си е натрупал съвсем 11 млн. лева загуба.

" Тъжната истина е, че когато накой открадне доста пари, той може да си купи благосклонностите на доста хора. И не са криви техпаркаджиите че харчат национална пара и стават все по-зловредни. Виновни сме си ние, че поносим налозите ни да бъдат прахосвани по този начин безхаберно. А това е единствено един нищо и никакъв техпарк с някви мижави 100 милиона за хабене. Държавата ни е цялостна с сходни схеми ", написа Ивайло Пенчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР