Бизнесменът и бивш граничен полицай Валентин Христов, който беше задържан

...
Бизнесменът и бивш граничен полицай Валентин Христов, който беше задържан
Коментари Харесай

Случаят „Локорско“: Задържаният бизнесмен и ексграничар Валентин Христов взе неочаквано решение

Бизнесменът и някогашен граничен служител на реда Валентин Христов, който беше арестуван в Гърция поради гибелта на 18 незаконни мигранти в зарязан камион край Локорско, се е съгласил да бъде предаден на българските управляващи. Това удостовери представителят на основния прокурор Сийка Милева.
„ Той е декларирал своето единодушие да бъде предаден на българските правосъдни управляващи. Изпратихме неотложно превод на гръцки език на европейската заповед за арест и се надяваме той да бъде доведен пред българския съд “, изясни Милева.
По информация от проверяващите Христов е бил свръзката на незаконната група с „ Гранична полиция “. Той е давал информация за това от кое място мигрантите могат да прескочат оградата, както и кои чиновници на браздата няма да основат проблеми, в случай че ги видят. Той бе задържан на граничния пункт „ Промахон “ в събота, предава Флагман.
Христов е един от шестимата арестувани по случая „ Локорско “, против които прокуратурата повдигна обвинявания.
Преди дни Софийски градски съд постанови най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража на останалите обвинени за каналджийство и транспортиране на 52 мигранти, от които 18 изгубиха живота си.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР