Бизнесменът Георги Гергов се опитва да завладее окончателно Пловдивския панаир

...
Бизнесменът Георги Гергов се опитва да завладее окончателно Пловдивския панаир
Коментари Харесай

ДБ скочи на Гергов и Портних. Причината

Бизнесменът Георги Гергов се пробва да завладее дефинитивно Пловдивския панаир посредством апортиране на акциите на община Варна в сдружение на някогашния регионален водач на Българска социалистическа партия в Пловдив.

За това предизвестяват в своя взаимна позиция общинските съветници на “Демократична България ” от Пловдив и Варна.

Предложението за апорт на акциите на Община Варна в “Международен панаир Пловдив ” АД е на кмета Иван Портних (от ГЕРБ).

Така той погазва решение на Варненския общински съвет от 2017 година акциите от Панаира да бъдат подарени на страната. Ако в този момент те бъдат трансферирани на “Пълдин Туристинвест ” АД, сдружението ще стане притежател на 79.3% от „ Международен панаир Пловдив “ АД - дял, осигуряващ му квалифицирано болшинство при вземането на решения

А „ Пълдин Туринвест “ АД се владее от Георги Гергов, който посредством други сдружения има над 2/3 от капитала, предизвестяват съветниците от “Демократична България ”. И упорстват варненските общинари на сесията си в сряда да отхвърлят предлагането на кмета Портних и да му потърсят отговорност.

Тъй като община Пловдив има миноритарен дял в “Пълдин Туринвест ”, на процедура няма значение дали пловдивските общински съветници ще гласоподават “за ” или “против ” нарастването на капитала на сдружението, посредством което Георги Гергов ще може безпроблемно да управлява “Международен панаир Пловдив ”.

Въпросът дали той ще стане всемогъщ стопанин на Пловдивския панаир е напълно в ръцете на варненските общинари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР