Бизнесът ще получи компенсации за високата цена на тока и

...
Бизнесът ще получи компенсации за високата цена на тока и
Коментари Харесай

Без паника! Цените в магазините не трябва да се вдигат с повече от 10%

Бизнесът ще получи обезщетения за високата цена на тока и през април. Нивата, на които ще бъде подсилен, за електрическата енергия ще ги обсъдим до края на седмицата. Тонът беше доста градивен, всички дружно ще работим ръка за ръка, с цел да може да преминем през тези опасности, с цел да може да оцелеем като стопанска система, като бизнеси.

Това съобщи министър председателят Кирил Петков след среща с работодателски организации.

От своя страна се включи и вицепремиерът Корнелия Нинова.

" Всички си даваме сметка, че без бизнеса няма да може да излезем от тази рецесия. С всички благоприятни условия на бюджета ще подпомогнем бизнеса, с цел да може предприятията да работят и да не освобождават хора. Помощта ще продължи и след март месец до април месец. През това време ще изработим нов механизъм, изясни Нинова.

Конкретните параметри на механизма за обезщетения ще бъдат разисквани до седмица, даде обещание министърът на енергетиката Алеиксандър Николов.

До края на април се чака да бъде направен нов механизъм за подкрепяне на стопанската система.

Петков разяснява и диалога, който е провел с президента на Украйна Володимир Зенески и дали той е желал военна помощ от нас.

" Разговарях със Зеленски, той помоли за всякаква помощ. Каквато можете – филантропична. Помоли за нескончаем метод за диалозите с Европейски Съюз за тяхната пътека за интеграция в Европейски Съюз. Благодари на българското държавно управление за помощта, която към този момент са получили, филантропичните камиони. Благодари, че българското държавно управление е отворило опцията за майките, които идват от Украйна, че са получили механизъм за поддръжка. Беше повече диалог за признателност ", посочи министър председателят.

" Моля всички жители да сте сигурни, че българското държавно управление следи доста изкъсо, че всички тези артикули, за които се приказва, че ги няма, само че ги има. Не се поддавайте на операции, на суматоха, на Facebook. Да, цените се повишават, само че те се повишават с 10% на база инфлация. Всички би трябвало да знаем, че имаме държавно управление, което работи и Фейсбукът и суматохите не би трябвало да бъдат част от всекидневието, с цел да нямаме произшествия, като този, който се случи в събота.

Ние сега гасим пожар след пожар, на всички места е имало големи дупки. В същото време слушам изявления от политически водачи по какъв начин за един ден ще решат всичко. Защо не са го решили, имаха 10 години, а ние в този момент за 90 дни би трябвало да ги решаваме ", пита Петков.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР