Цените на петрола се повишиха в днешната азиатска търговия, възвръщайки

...
Цените на петрола се повишиха в днешната азиатска търговия, възвръщайки
Коментари Харесай

Цените на петрола пак поеха нагоре

Цените на петрола се покачиха в днешната азиатска търговия, възвръщайки си част от загубите, насъбрани през предходните три дни.
Очакванията, че като цяло по-ниските котировки могат да накарат Съединени американски щати, най-големият консуматор на недопечен нефт в света, да стартират да попълнят стратегическите си запаси, доведоха до повишаването.
Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, прибавиха 48 цента или 0,6 на 100 до 83,92 $ за барел.
Договорите за американски лек недопечен нефт нарастнаха с 46 цента или 0,6 на 100 до 79,46 $ за барел.
Снощи котировките на черното злато се намалиха с 3 на 100, откакто Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати за шести следващ път остави водещите си лихви на към този момент достигнатото равнище - в диапазона 5,25-5,50 на 100. Високите лихви могат да понижат икономическия напредък тази година, което би лимитирало търсенето на нефт.
" Пазарът на нефт беше подсилен от спекулации, че в случай че американският лек недопечен нефт спадне под 79 $ за барел, Съединени американски щати ще се насочат към попълването на своите стратегически запаси ", сподели Хироюки Кикукава, президент на " ЕнЕсТрейдинг " (NS Trading), поделение на " Нисан Секюритис " (Nissan Securities).
Вашингтон заявява, че се стреми да попълни стратегическите си петролни запаси след освобождението на запасите през 2022 година, на цени от 79 $ за барел или по-малко.
В същото време възобновените очаквания за съглашение за преустановяване на огъня сред Израел и " Хамас " тласнаха надолу цените на петрола.
" Докато към момента има оптимизъм по отношение на прекратяването на огъня, чакам низходящата посока на цените на петрола да се резервира, сподели Вандана Хари, основателка на компанията за разбори на петролния пазар " Ванда инсайт " (Vanda Insights).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР