Бизнесът ще получи компенсации за високата цена на тока и

...
Бизнесът ще получи компенсации за високата цена на тока и
Коментари Харесай

Кирил Петков: Бизнесът ще получи компенсации за високата цена на тока и през април

Бизнесът ще получи обезщетения за високата цена на тока и през април. Това сподели на брифинг министър председателят Кирил Петков след среща с работодателските организации у нас. На срещата участваха и министрите на енергетиката Александър Николов и на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

„ България е в средата на съвсем съвършена стихия. Всички сме в една лодка, само че ще излезем въз основата на разговора и знанията, които имаме. Бизнесът ще бъде подсилен и през април месец. В началото на идната седмица ще има предложение и за нова мярка. Даваме си и април да продължим помощите, само че би трябвало да решим дълготрайно предвидимостта за бизнеса - с дълготрайни контракти, с нов метод на търговия на електричество, за жалост огромните проблеми, които не са се решавали в последното десетилетие, би трябвало да ги решим за 90 дни “, разяснява Петков.

" В европейските страни има дълготрайни контракти. Цената ден напред не дефинира същинските разноски на бизнесите. Определят се дълготрайните направления на цената и действително бизнесите не са удряни от всяка флактуация на цената. Това би трябвало да създадем - българският бизнес да купува контракти за период до 1 години, с цел да може тези пикове, които купуват, да не им се отразява по този начин, както в този момент ", сподели Петков.

" Конкретните параметри на механизма за обезщетения ще бъдат разисквани до седмица ", сподели министърът на енергетиката Александър Николов.

" Без постоянна стопанска система няма по какъв начин да излезем от рецесията, по тази причина държавното управление и страната заявяваме, че с всички вероятни законови средства ще подпомогнем българската стопанска система, тъй че предприятията да продължат да работят без да редуцират хора ", разясни министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/4531216946983362
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР