Бизнесът реагира на новото разхлабване на мерките. От днес става

...
Бизнесът реагира на новото разхлабване на мерките. От днес става
Коментари Харесай

Как реагира бизнесът на новото разхлабване на мерките?

Бизнесът реагира на новото разхлабване на ограниченията. От през днешния ден излиза наяве, че визитите в заведенията на хранене и развлечения се позволяват единствено в откритите им площи, или пък тераси и градини. Единственото ограничаване, което ще би трябвало да се съблюдава е вечерен час. Те ще би трябвало да работят от 6 до 23 часа.
„ Доста огромен % от сътрудниците не могат да отворят, тъй като първо - нямат градина и второ, като в нашия случай, тя не разрешава поради времето да се употребява “, съобщи пред БТВ Калин Иванов, притежател на заведение.
 Сдружението на заведенията предлага 3 разновидността по какъв начин бизнесът да отвори през април Сдружението на заведенията предлага 3 разновидността по какъв начин бизнесът да отвори през април
Три разновидността за отваряне на заведенията оферират от Сдружението на заведенията в България с ръководител Емил Коларов. Според позицият...
От Сдружението на заведенията у нас не са съгласни с мярката и желаят право на избор. Тези, които отворят градините - да не получават обезщетения, а тези, за които това не е преференциално - да продължат да ги получават. „ Не е май, не е юни, не е юли да работим в градините единствено. Работейки единствено в градините, само че плащайки всички разноски като наеми, консумативи, личен състав и така нататък, не виждам навръх кой ще му излезе сметката “, разяснява Емил Коларов, ръководител на Сдружението на заведенията в България.
От Българската асоциация на заведенията пък обявиха, че мярката ги устройва, само че единствено в случай че е за малко. „ Ако е за 14 дни, както се говореше и се тиражираше в пространството, браншът ще издържи. Но в случай че е за повече, не е желателно, защото финансово, разбирате, че няма по какъв начин с 20% от заведението да се заплащат 100% разноски “, съобщи Ричард Алибегов, ръководител на Българската асоциацията на заведенията.
До момента изплатената сума по Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " е близо 95 милиона лв., за предприятия, наранени от противоепидемичните ограничения, споделиха за bTV от Министерството на стопанската система. И още: " Предстои да бъде разгласен механизмът за поддръжка и параметрите за кандидатстване по трета фаза от плана, която касае предприятията, наранени от противоепидемичните ограничения, въведени от 22 март 2021 година ". " По отношение на моловете, няма да бъдат отворени от 1-ви, същото важи и за огромните магазини, изключение ще се направи за тези, които могат да обезпечат пространства навън “, заяви здравният министър Костадин Ангелов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР