Бизнесът поиска отлагане на срока за смяната на касовите апарати

...
Бизнесът поиска отлагане на срока за смяната на касовите апарати
Коментари Харесай

Горанов: Срокът за смяна на касовите апарати и софтуера може да бъде удължен

Бизнесът изиска отсрочване на периода за промяната на касовите апарати и на софтуера за отчитане на приходите от продажбите в действително време. Според Наредбата на приходната организация, това би трябвало да стане до края на март. Но нито компаниите, нито софтуерните компании могат да се оправят във закрепения период. В отговор, финансовият министър Владислав Горанов съобщи, че не изключва удължение на периода, съобщи БНР.

Според бизнеса наредбата на приходната администрация, чиято цел е битката със сенчестата стопанска система е несъстоятелна и разкрива търговски секрети. Затова търговците се оповестиха за корекция на някои нейни текстове и отсрочване на осъществяването ѝ във времето.

"Наистина е належащо време на бизнеса, с цел да се оправи и със софтуерите, и с фискалните устройства и което е най-важно - с организацията на самата работа ", сподели финансовият шеф на Стопанската камара Станислав Попдончев.

Министърът на финансите Владислав Горанов, който бе поканен на полемиката, само че не участва, отговори след това.

"Ако се окаже, че обективно не могат да се оправят, ще проявим еластичност, несъмнено, в това отношение, тъй като не можем да рискуваме комерсиалният оборот ". Министърът бе безапелационен, че предмет на разискване е единствено срокът, в който новите условия да влязат в действие, само че не и промени в самата разпоредба.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР