Бизнесът очаква на първо място грамотно правителство и на второ

...
Бизнесът очаква на първо място грамотно правителство и на второ
Коментари Харесай

Радосвет Радев: Бизнесът очаква грамотно правителство

Бизнесът чака преди всичко грамотно държавно управление и на второ - отговорно. Точно в този миг имаме потребност от самоуверено и амбициозно ръководство. Това съобщи в предаването " Тази неделя " на Би Ти Ви Радосвет Радев, ръководител на Българската стопанска камара. Той дефинира наложения от Народното събрание мораториумът върху активността на държавното управление в оставка на Бойко Борисов като неуместно и юридически неиздържано деяние. Кой американски президент си разрешава 2 месеца преди встъпването си в служба да ограничи пълномощията на настоящия, реторично попита Радосвет Радев. За да имаш предприемачество, би трябвало да има прогнозируемост, безапелационен бе той, сподели той. И акцентира, че в българската конституция няма проблем, при който страната да остане без държавно управление: " Ако не може да се излъчи постоянен кабинет, може да се излъчи длъжностен. "
Радев бе безапелационен, че актуалната обстановка на неустановеност се отразява доста зле на бизнеса. В анкета, извършена от БСК, 79 % от далите отговор представители на българския бизнес не следят подорение на икономическите индикатори в своето дружество.
Повечето от интервюираните към този момент не чакат възобновяване на стопанската система преди края на 2022 година 74 на 100 от интервюираните дават отговор, че имат потребност от поддръжка от страната. Радев заяви, че половината ок фирмите ще имат  проблем поради изтеклия в края на марк банков мораториум. Председателят на БСК за следващ път изрази безапелационната си позиция, че националният План за възстановянане би трябвало да бъде подаден в Европейската комисия до 30 април. Срокът не би трябвало да бъде изменен - 30 април подсигурява ранно постъпване на задатъците от 13 %, само че може да бъде променено наличието на проекта. Нашият народен проект е част от европейския, това е значимо да се разбере. 30 април е оневинен и логичен период, сподели Радосвет Радев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР