Бизнес самолетът Embraer с номер на опашката RA-02795, който се

...
Бизнес самолетът Embraer с номер на опашката RA-02795, който се
Коментари Харесай

Извадиха 4 трупа от взривения самолет. Там ли е Пригожин?

Бизнес самолетът Embraer с номер на опашката RA-02795, който се разруши в съветската Тверска област, фактически е бил благосъстоятелност на основателя на ЧВК „ Вагнер “ Евгений Пригожин. Това удостовери и съветската опозиционна журналистка Ксения Собчак.

На видеозаписа от злополуката, разпространяващ се в Телеграм се вижда диря, сходна на тази от противовъздушна ракета.

Самолетът е изпълнявал курс от Москва към Санкт Петербург. На борда е имало 10 души. Предполага се, че измежду тях е бил и Дмитрий Уткин - Дясната ръка на Пригожин. Всички на борда са починали, оповестява съветското министерство на изключителните обстановки.  

Самолетът е изхвърчал от летище " Шереметиево " и след половин час е паднал. Намерени са телата на четирима души. Федералната организация за въздушен превоз (Росавиация) стартира следствие на случая.



Машината не се е снишила преди злополуката. Според платформата Flightradar, тя е изчезнала от радара по време на издигането. Разбила се е покрай обитаемото място Куженкино.

В края на юни армията на Пригожин предприе настъпление към Москва, като пътя си овлядя основни съветски градове. В последния миг обаче Пригожин, койко искаше оставки във висшето военно управление на Русия, подреди настъплението да бъде прекъснато. След това бойците на " Вагнер " получиха прошка, а самият Пригожин, по непотвърдена информация, потърси убужище в Беларус.

" Вагнер " се изтегли от Ростов на Дон, Пригожин отпътува за Беларус

Последната му поява беше във видео, за което се счита, че е снимано в Африка, където " Вагнер " извършва разнообразни задачи.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР