Бизнес активността в еврозоната е нараснала с най-бързия темп от

...
Бизнес активността в еврозоната е нараснала с най-бързия темп от
Коментари Харесай

Икономиката на еврозоната лети, но и цените растат

Бизнес интензивността в еврозоната е повишена с най-бързия ритъм от 21 години през юли, сочи деликатно следено изследване, откакто стопанската система влезе в цялостна газ с отслабените ограничавания поради Covid-19, предава AFP.

Проучването обаче сподели, че разпространяването на разновидността Делта стартира да подкопава доверието на бизнеса със угриженост, че новите ограничения още веднъж могат да посеят безпорядък в стопанската система.

Комбинираният показател PMI от групата за стопански данни IHS Markit демонстрира, че интензивността се е повишила от 59,5 през юни до мощните 60,6 през юли, доста над равнището от 50 пункта, което демонстрира напредък.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Световният държавен дълг от дълго време е проблем за икономистите....

Крис Уилямсън, основен икономист в IHS Markit, сподели, че с разгара на лятото секторите на туризма и хотелиерството имат изключително огромен принос за тласкането на стопанската система към исторически равнища на напредък. За производителите обаче закъсненията във веригата на доставки остават съществена грижа, като вредят на производството и усилват разноските. Това, предизвести той, евентуално ще " способства за по-високи потребителски цени през идващите месеци " и ще се отрази на данните за инфлацията.

Положителното е, че към този момент не се оправдават, каквито имаше при започване на януари.

Посочвайки по-мрачни дни отсега нататък, Уилямсън сподели, че Делта разновидността съставлява главен риск за икономическите вероятности.

" Повишаването на броя на случаите освен докара до срив на бизнес оптимизма до най-ниския от февруари, само че последващи Covid талази по света могат да доведат до по-нататъшно закъснение на световната верига на доставки и затова все по-високи цени. "
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР