БИЙТЪЛСЛегендарната рок група Бийтълс издава нова музика повече от 50

...
БИЙТЪЛСЛегендарната рок група Бийтълс издава нова музика повече от 50
Коментари Харесай

ТОП 5 новини в тазседмичната класация на Або

БИЙТЪЛС

Легендарната рок група Бийтълс издава нова музика повече от 50 години след разпадането си.

Пол Маккартни и Ринго Стар се сплотиха, с цел да завършат последното незавършено парче на групата " Now and Then ", което ще бъде пуснато в четвъртък, 2 ноември. Мелодията в началото е написана от починалия Джон Ленън и през годините е доразработена от Маккартни, Стар и починалия Джордж Харисън.

" Когато загубихме Джон, знаехме, че това в действителност е краят ", съобщи 81-годишният Маккартни в тийзър видео в Instagram за издаването на песента, споделено в четвъртък, 26 октомври. Думите му бяха последвани от аудио клип на Харисън, който споделя: " Говорех с Йоко и тя сподели: " А, мисля, че имам касета с Джон ".

(Напомням, че Ленън е погубен от Марк Дейвид Чапман през 1980 година на 40-годишна възраст, до момента в който Харисън умря от рак на белия дроб през 2001 година на 58-годишна възраст.)

След телефонно позвъняване от Маккартни, 83-годишният Стар се причислява към някогашния си сътрудник, с цел да приключи незавършената ария на Ленън. В клипа синът му Шон Оно Ленън съобщи: " Това е последната ария, която моят татко, Пол, Джордж и Ринго ще създадат дружно ".

Тийзърът приключва с това, че Маккартни споделя признателността си към своите сътрудници музиканти, като споделя: " Какъв шанс имах, че тези мъже да бъдат в живота си? "

Преди издаването на песента, 12-минутен документален филм за основаването на песента ще бъде излъчен премиерно в канала на групата в YouTube в сряда, 1 ноември, и ще включва извънредни фрагменти и мнения от членовете на групата, Оно Ленън и режисьора Питър Джаксън. Парчето ще бъде включено и в новите версии на албумите Red and Blue на The Beatles, които ще излязат в петък, 10 ноември.

По-рано тази година Маккартни сподели пред BBC Radio 4, че той и Стар са употребявали изкуствен интелект, с цел да " извадят " гласа на Ленън от неиздаденото му демо " Then and Now ".

Бийтълс се разделят публично през 1974 година след години клюки. Въпреки че доста почитатели спекулират, че връзката на Оно с Джон е довела до разпадането на групата, Маккартни твърди, че това не е по този начин. " [Йоко] сигурно не разруши групата, групата се разпадаше по този начин или другояче ", сподели той в изявление през 2012 година с Дейвид Фрост.

Той продължи: " Не мисля, че можете да я обвинявате за нещо. Когато Йоко се появи, част от нейното привличане бяха авангардната ѝ страна и възгледите ѝ, тъй че тя му сподели различен метод на живот, който беше доста прелъстителен за него. Така че беше време Джон да си тръгне, той несъмнено щеше да си тръгне.

Въпреки това Маккартни неотдавна разкритикува държанието на Оно по време на записа на групата на The Beatles от 1968 година (известен още като Белия албум). По време на епизода на неговия подкаст " McCartney: A Life in Lyrics " от 11 октомври той сподели, че Оно е " интервенция на работното място " и я разказа като нещо, с което той и другите членове " трябвало да се оправят.

АМАЗОНКА

Човешки лица и други фигури, издълбани в камък, бяха разкрити по крайбрежията на река Амазонка, защото историческа суша в бразилския район докара равнищата на водата до невиждано ниски равнища.

Петроглифиите, които включват животни и други естествени форми, са разкрити на брега на Рио Негро, на археологически обект, прочут като Ponto das Lajes или Мястото на плочите.

Изследователите пресмятат, че маркировките са на възраст сред 1000 и 2000 години.

Резбите са били видяни преди този момент по време на тежка суша през 2010 година, когато равнището на водата в Рио Негро падна до 13,63 метра, тогава най-ниско равнище за всички времена.

Този месец се появиха повече маркировки, до момента в който водите се оттегляха още повече. На фона на извънредно изсъхнал сезон, който учените отдават на метеорологичния модел Ел Ниньо и стоплянето в Северния Атлантик, обвързвано с климатичната рецесия, Рио Негро падна под 13 метра за първи път в историята си, като записаната дълбочина в понеделник беше 12,89 метра.

Освен антропоморфни лица и изображения на вода, някои скали демонстрират канали, които допускат, че мястото е било употребявано и за произвеждане на каменни принадлежности.

Карлос Аугусто да Силва от Федералния университет на Амазонас разпознава 25 групи резби върху една канара, която съгласно него е била употребена като точило за разнообразни принадлежности. " Тук те са подхотвяли сечивата си ", сподели археологът пред локалния новинарски уебсайт Amazônia Real.

Фрагменти от керамика, за които се счита, че са на хиляди години, също са открити на мястото, което е било дом на огромни локални села в предколумбовите времена.

Въпреки че са избрани като археологически обект, петроглифите Ponto das Lajes не са проучени и откривателите правят оценка възрастта им въз основа на сходни скални изсичания в други елементи на централна Амазония.

" Тези места, през днешния ден археологически обекти с черна почва, огромни количества керамични фрагменти и скални изсичания, описват античната локална история на района и би трябвало всички ние, които живеем през днешния ден в Манаус, да се отнасяме с почитание към тях ", сподели археологът Филипо Стампанони Баси.

ПИЛОТ НА ГЪБИ

Пилотът на Alaska Airlines, упрекнат в опит да деактивира моторите на аероплан по време на полет, сподели на следователите, че има вяра, че е сънувал под въздействие на халюциногенни гъби, които взел 48 часа преди случая, съгласно архивите на щатския съд, получени от CNN. Джоузеф Д. Емерсън, 44-годишен водач, се е опитал да понижи горивото в моторите на самолета, до момента в който полетът е бил на път от щата Вашингтон за Сан Франциско в неделя, настояват управляващите. Бързите дейности на капитана и първия офицер на самолета са предпазили моторите от цялостна щета, сподели самолетната компания. Емерсън разкри пред следователите, че е консумирал " вълшебни гъби “ почти 48 часа преди случая в самолета “. Така написа в клетвената декларация, подадена от прокурорите. Също по този начин водачът призна, че не е спал през последните 40 часа, съгласно обособен документ на федералния съд. Емерсън сподели на полицията, че си мисли, че сънува и има вяра, че дърпането на ръкохватките на пожарогасителна система - която понижава горивото за моторите на самолета - ще го накара да се " разсъни ", се споделя в документи на държавния съд. Емерсън се возел в пилотската кабина на сгъваема седалка, както е разрешено на водачи, които не са на работа, и зародила блъсканица, когато той протегнал ръка към контролния панел. В документите написа, че когато Емерсън понечил да борави с контролите, един от водачите " сграбчил китките на Емерсън и (другият пилот) съобщил, че са се борили с Емерсън няколко секунди, преди той да се спре и да каже, че е добре ".

Емерсън е преживявал меланхолия, породена от неотдавнашна гибел на другар, се казваоще в документите. Той претърпял нервозен срив и споделил на екипажа на полета, че би трябвало да бъде укротен.

Много малко евентуално е псилоцибинът – от време на време именуван " вълшебен гъби " – към момента да е в системата на водача 48 часа след приложимост, само че е допустимо той да е усещал дълготрайните резултати от химикала, сподели Мат Джонсън, професор от Джон Хопкинс, който учи психеделици и други опиати. Джонсън съпостави използването на гъби с пиенето на алкохол - даже човек към този момент да не е пийнал на сутринта, махмурлукът, породен от алкохол, може да наруши държанието или способността му да действа.

Възможно е продължителният резултат на псилоцибина, съществуващата меланхолия и лишаването от сън да са основали " съвършена стихия ", в която Емерсън е претърпял поведенчески промени или дереализация, сподели Джонсън.

Дереализацията е възприятие на изолираност от заобикалящата ни среда. Хората постоянно разказват прекарването като чувство, като че ли са във филм или сън. " Психотичното държание " е измежду рисковете от приема на псилоцибин, изключително за тези със съществуващи психиатрични разстройства, сподели Джонсън.

Емерсън е упрекнат от федералния прокурор в интервенция в работата на екипажа на полета, оповестиха във вторник от прокуратурата на Съединени американски щати за окръг Орегон. Това обвиняване идва след десетки държавни обвинявания, повдигнати в Орегон, в това число 83 закононарушения за опит за ликвидиране, 83 обвинявания за неразумно застрашаване и едно обвиняване за застрашаване на аероплан, демонстрират записите на резервациите. Във вторник той се призна за почтен по всички държавни обвинявания.

След конфликта в пилотската кабина, Емерсън бил отведен в задната част на самолета, само че по-късно се опитал да хване дръжката на спешния излаз по време на снижаването на полета, съгласно известие на американската прокуратура.

Полетът е отклонен към Портланд, Орегон, където Емерсън е арестуван от полицията на летището на Портланд.

Докато бил в ареста, Емерсън споделил на един от служителите на реда, че е изпаднал в меланхолия преди към шест месеца, съгласно клетвена декларация, формирана от сътрудник на ФБР и включена дружно с федералната тъжба. Емерсън отрекъл да приема каквито и да било медикаменти, само че разискал психеделичните гъби с виновния чиновник.

" Полицаят и Емерсън приказваха за използването на психеделични гъби и Емерсън сподели, че за първи път ги пробва ", се споделя в клетвената декларация.

Попитан съответно дали Емерсън е споделил на служителите на реда, че е бил под въздействието на гъби по време на случая, представител на американската прокуратура в Орегон сподели пред CNN, че това остава част от тяхното настоящо следствие. Докато беше в ареста, Емерсън споделил, че " признава какво е направил ". " Не се боря с никакви обвинявания, които желаете да повдигнете против мен, момчета ", сподели той.

Емерсън е държан без гаранция в пандиза на окръг Мълтнома и се яви в съда във вторник, облечен в синя затворническа униформа, с ръце зад тила. Освобождаването му не беше прегледано на чуването във вторник, сподели съдията Джена Планк от окръжния съд на окръг Мълтнома, отбелязвайки, че неговият случай изисква " по-стабилно чуване за освобождение “ в границите на пет дни. Онлайн записите не показват юрист на Емерсън и медиите в Съединени американски щати работят, с цел да дефинират дали той има законно посланичество както в щатския, по този начин и във федералния съд.

Властите не имат вяра, че случаят е терористичен акт или идеологически стимулирано принуждение, сподели пред CNN източник от правоприлагащите органи, осведомен с следствието. Разследващите считат, че това може да е резултат от епизод на влошено психологично здраве и управляващите приготвят правосъдните чиновници да наредят оценка на психическото положение на обвинения като част от правосъдното произвеждане.

ДОНАЛД ТРЪМП

Доналд Тръмп се съпостави с Нелсън Мандела, до момента в който приказва за правните си проблеми в тирада на последния си избирателен протест.

Бившият президент на Съединени американски щати се оприличи на деятеля против апартейда в понеделник, като твърдеше, че е обект на прицел от федерални и щатски прокурори поради политиката си.

В момента Тръмп е изправен пред четири наказателни обвинявания и многочислени цивилен процеси, свързани с редица обвинявания - макар че те не са го спрели да изиска връщане в Белия дом.

Тръмп, който беше в Ню Хемпшир, с цел да се записва за първичните президентски избори, организира протест, на който нападна отговора на Джо Байдън на спора Израел-Хамас и даде обещание да построи защитителен щит над Щатите, въодушевен от Железния купол.

Той обаче концентрира огромна част от речта си върху наказателните и гражданските каузи против него - и допусна, че може да влезе в пандиза, както Мандела.

" Нямам нищо срещу да бъда Нелсън Мандела, тъй като го върша с причина ", сподели Тръмп пред разгорещени поддръжници в Дери, Ню Хемпшир.

" Трябва да спасим страната си от тези фашисти, тези лунатици, с които си имаме работа. Те са ужасни хора и унищожават страната ни. "

Мандела, който умря през 2013 година, прекарва 27 години зад решетките поради опълчване на системата на апартейд в Южна Африка. През 1993 година получава Нобелова премия за мир.

Обвиненията против Тръмп включват изказванието, че той е преувеличил чистото си положение и е класифицирал неправилно тайните заплащания на дами, направени по време на неговата президентска акция през 2016 година

Твърди се също, че е съхранявал секретни документи в своя клуб Mar-a-Lago и нелегално се е опитал да анулира загубата си на изборите през 2020 година

Насочвайки вниманието си към Байдън, Тръмп сподели на митинга, че неотдавнашната тирада на президента за спора в Близкия изток е " гротескно изменничество на Израел " и " една от най-опасните и заблудени речи, изнасяни в миналото от Овалния кабинет ".

Коментарите на Тръмп пристигнаха, откакто той публично подаде документи за първите първоначални избори в страната, където написа " Гласувайте за Тръмп и решете проблемите си " на възпоменателния афиш в Конкорд, който всички претенденти ще бъдат помолени да подпишат.

Тръмп беше заобиколен от засилени ограничения за сигурност за визитата си и единствено поддръжници, определени от акцията му, бяха позволени да се наредят в коридора на Държавната постройка, водещ до кабинета на държавния секретар.

Достъпът до постройката също беше стеснен.

Кандидатите за президент имат време до петък да се запишат публично за първичните избори и се чака десетки политици да го създадат.

Процесът е може би ненадейно елементарен и лицата, които желаят да вземат участие в гласуването, би трябвало единствено да дават отговор на главните условия, с цел да бъдат президент – в това число минималната възраст – и да попълнят формуляр от една страница, преди да платят такса от 1000 $.

През 2020 година 33-ма демократи и 17 републиканци стигнаха до гласуването.

НАЙ-СТАРОТО КУЧЕ

Боби, най-старото куче в света, умря, откакто доближи съвсем невъобразимата възраст от 31 години и 165 дни, заяви Световните върхове на Гинес в понеделник.

Смъртта му в болница за животни в петък в началото беше оповестена от ветеринарния доктор доктор Карън Бекер.

Тя написа във Фейсбук, че " макар че е надживял всяко куче в историята, неговите 11 478 дни на земята в никакъв случай няма да са задоволителни за тези, които го обичат ".

Имаше доста секрети към невероятната напреднала възраст на Боби, сподели неговият притежател Леонел Коста пред " Гинес " през февруари. Той постоянно се разхождаше свободно, без каишка или верига, живееше в " спокойна, мирна " среда и ядеше човешка храна, накисната във вода, с цел да се отмият подправките, сподели Коста.

Той прекарва целия си живот в Conqueiros, малко португалско село на към 150 километра северно от столицата Лисабон, постоянно скитайки се с котки.

Според притежателя му Боби бил породист Rafeiro do Alentejo - порода куче надзирател на добитък. А съгласно Американския киноложки клуб Rafeiro do Alentejos имат предстояща дълготрайност на живота към 12-14 години.

Но Боби е живял над два пъти по-дълго от това, надминавайки съвсем древен връх, с цел да стане най-старото живо куче и най-старото куче на всички времена – купа, която преди този момент е била държана от австралийското пастирско куче Блуи, което е родено през 1910 година и доживява до 29 години и 5 месеца.

Историята на Боби обаче за малко да има друг край.

Когато той и трите му братчета и сестричета се раждат в фамилната колиба за дърва, бащата на Леонел Коста взема решение, че към този момент имат прекалено много животни вкъщи.

Леонел и братята му мислели, че родителите им са взели всички кученца, с цел да бъдат унищожени. Въпреки това няколко тъжни дни по-късно, те намерили Боби жив, безвредно прикрит в купчина дървени трупи.

Децата скрили кученцето от родителите си и когато се схванало за съществуването на Боби, той бил прекомерно остарял, с цел да бъде приспан, и траял да живее рекордния си живот.

Партито за неговия 31-ви рожден ден през май беше посетено от повече от 100 души и танцова натрупа, споделиха от " Гинес ".

Зрението му се влошавало и ходенето ставало все по-трудно с напредването на възрастта на Боби, само че той към момента прекарвал време в задния двор с котките, почивал си повече и дремел край огъня.

" Боби е специфичен, тъй като да го гледаш, е като да си спомниш хората, които бяха част от нашето семейство и за жалост към този момент не са тук, като татко ми, брат ми или баба ми и дядо ми, които към този момент са напуснали този свят ", сподели Леонел Коста пред " Гинес " през май.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР