Бившият №1 в тениса Новак Джокович ще пропусне всички турнири

...
Бившият №1 в тениса Новак Джокович ще пропусне всички турнири
Коментари Харесай

Джокович се оттегли от тениса до края на 2017 г.

Бившият №1 в тениса Новак Джокович ще пропусне всички шампионати до края на годината. Носителят на 12 трофеи в Големия шлем разгласи решението си на конференция в Белград. Причината е травма в лакътя на дясната ръка. Сърбинът ще пропусне последния шампионат от Големия шлем US Open, както и шампионатите в Азия, тези в зала и полуфиналите за купа " Дейвис ". Джокович разгласи, че желае да си почине и да се върне в добра форма през 2018 година

" Всички доктори, с които се съветвах, освен в Сърбия, само че и по целия свят, споделиха, че тази травма изисква отмора. По-дълга отмора от спорта е неизбежна. Ще направя всичко нужно, с цел да се възстановя. Ще употребявам този интервал, с цел да подсиля тялото си и да подобря някои тенис детайли, върху които не успявах да работя в последните години поради тежката стратегия. Пет месеца наподобяват доста дълъг интервал, само че съм сигурен, че ще минат доста бързо, тъй като желая да върша толкоз доста неща ", сподели Джокович.

Той разкри, че ще става татко за повторно: " Друг значим миг в живота идва, ще станем родители за повторно. Със брачната половинка ми Йелена чакаме второто си дете и се приготвяме за новия член на фамилията. Това са неща, които ме изпълват с благополучие. Сигурен съм, че ще бъда подготвен за началото на идващия сезон. "

Той изясни, че проектът му е да играе още при започване на 2018 година - в подгряващите шампионати преди Australian Open.

" Най-важното нещо е да се възстановя, да мога да играя без травми. Разбира се, желая да се върна към формата, в която печелех титли, желая да печеля още купи. Но в този момент не е времето да приказвам за това. Искам да се концентрирам ", добави Джокович.

30-годишният сърбин се отхвърли поради травма на 1/4-финала на " Уимбълдън ". Той даде детайлности и за травмата си: " Лакътят е контузен поради прекомерно доста тенис, боли ме непрекъснато, когато поднасям, а в този момент и когато удрям форхенд. Такива травми са част от спорта, а аз се гордея, че през всичките години нямах съществени травми. Мисля, че не бях пропущал огромен шампионат повече от 10 години, стигах финалните стадии в доста от тях и играх на най-високо равнище. Тази забележителна серия завършва в този момент. Тялото ми има предел и би трябвало да почитам това. "

Той изясни, че ще продължи да работи с Андре Агаси, който стана негов основен треньор преди " Ролан Гарос ".

" Говорим непрекъснато. Андре беше с мен в Торонто и ми оказа помощ да намеря доктори, които са експерти в такива травми. В този къс интервал се опознавахме. Той поддържа решението ми да си взема отмора и остава мой основен треньор. Ще ми помогне да си върна формата ", сподели още Ноле.

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР