Бившият здравен министър в кабинета Борисов 3 Костадин Ангелов отрече

...
Бившият здравен министър в кабинета Борисов 3 Костадин Ангелов отрече
Коментари Харесай

Проф. Ангелов отговори на Рашков за ремонтите в Александровска болница

Бившият здравен министър в кабинета " Борисов 3 " Костадин Ангелов отхвърли изказвания за злоупотреби при възлагане на поправки в Александровска болница, до момента в който той е бил неин шеф. На брифинг в Народното събрание Ангелов заяви, че е изпратил два сигнала до Министерство на вътрешните работи за престъпления в болничното заведение по времето на Стойчо Кацаров като длъжностен здравен министър.

Рашков се потвърди като добър политически PR, само че доста неприятен полицай, съобщи на брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов.

Костадинов разяснява информация от Главна дирекция " Национална полиция ", в която се твърди за злоупотреби при възлагане на поправки в Александровска болница, когато самият той е бил шеф. Според него това е следващият спешен политически PR на Бойко Рашков. От ГДНП осведомиха, че изпращат в прокуратурата материалите от инспекцията.

Ангелов разяснява, че от контракти излиза наяве, че в Александровска болница има развой на делене на публични поръчки за консултантски контракти с адвокатски сдружения и организации. Той съобщи, че по тази причина е изпратил писмо до здравния министър, който е назначил одит.

Депутатът от ГЕРБ прочете заключението на одитния отчет. " Сключените последни 4 контракта съставляват повсеместен развой, включващ обособени стадии и надлежно общата стойност на четирите контракта възлиза на 143 хиляди 520 лева с Данък добавена стойност. Общата стойност без Данък добавена стойност на четирите контракта попада в праговете на член 20 от Закон за обществените поръчки. Изисква, забележете, провеждането на поръчка по Закон за обществените поръчки посредством събиране на оферта с публикация или покана до избрани лица ", сподели проф. Ангелов.

Депутаът от ГЕРБ изясни, че изложеното значи, че възложителят е позволил делене на поръчката по реда на Закон за обществените поръчки, с което не са спазени редица разпореждания на закона. По думите му също така в един от договорите в мнението на изпълнителния шеф на лечебното заведение е представено нормативно условие, което е анулирано. Според него следва да бъдат сезирани способените органи.
Ангелов насочи обвинявания към наследника си Стойчо Кацаров и съобщи, че досега министърът на вътрешните работи, който брани законността в страната, не е подхванал никакви дейности.

" Очаквам от министър Рашков същия жар и същата интензивност по прекъсване на беззаконията в тази болница ", сподели още проф. Ангелов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР