Бившият здравен и финансов министър от правителството на Бойко Борисов

...
Бившият здравен и финансов министър от правителството на Бойко Борисов
Коментари Харесай

Кирил Ананиев се скара и размаха пръст на Асен Василев

Бившият здравен и финансов министър от държавното управление на Бойко Борисов Кирил Ананиев безусловно размаха пръст и се скара на Асен Василев поради новия бюджет. Той съобщи, че бюджетната комисия е била манипулирана, а също че новото ръководство няма право да прави по-големи разноски от предходното. Досега всички държавни управления са спазвали строга финансова дисциплинираност, акцентира Ананиев.

„ Вие сте ползвате с поддръжката на 10% от българското население ”, акцентира депутатът от ГЕРБ и съобщи, че освен това състояние новото ръководство би трябвало да разчита единствено на средствата, които са реализирани в техния мандат. „ Целта в действителност оправдава средствата, но в случай че ги имаш ”, сподели още Ананиев. Той съобщи, че бюджетът би трябвало да е с нулев недостиг, като се прибавят единствено пари за справяне с коронавирус рецесията.

„ Ако беше тук уважаваната Мика Зайкова, щеше да направи този бюджет, както самата тя се показва, „ на кайма ”, разяснява някогашният финансов министър. „ Вие вършиме обществен опит ”, упрекна той своя правоприемник на поста.

В отговор Асен Василев благодари на Кирил Ананиев за изявлението, тъй като то най-добре илюстрирало разликите сред новото ръководство и това на ГЕРБ. Вицепремиерът изясни, че мисленето на предшественика му е като от 1996-97 година, когато България е била в действителност във финанскова рецесия. Резултатът от нея е бил валутният ръб. Василев изясни също, че вследствие на последвалата консервативна финансова политика доста българи са напуснали страната, с цел да търсят по-добър живот в чужбина. „ Ще останем небогати и ще разчитаме на пари дадени от Европейски Съюз, които в случай че не откраднем, ще ги влагаме ”, по този начин изясни Василев финансовата политика на предходното ръководство.



В последна сметка, след разменени реплики, предходният и сегашният и финансов министър се озоваха дружно на трибуната. Асен Василев сподели, че чака от Ананиев да каже сред първо и второ четене на бюджета кое да ореже – пенсиите или детските добавки, да се получи стремежи от него недостиг. Ананиев пък отговори, че няма по какъв начин за 20 минути да научи Василев на това по какъв начин се прави бюджет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР