Бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев коментира в предаването

...
Бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев коментира в предаването
Коментари Харесай

Керемедчиев: Тези действия не са насочени към Путин, а към военното ръководство. Тук говорим за тежък вътрешен военен конфликт

Бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев разяснява в предаването " Тази събота " по bTV протичащото се в Русия.

" Тези дейности не са ориентирани към Путин, а към военното управление, тук приказваме за тежък вътрешен боен спор. Пригожин може да направи много бели, тъй като неговите военнослужещи са към 25 000, те са набрани от затвори, нарушители със съмнителна известност. Те са много по безмилостни и жестоки в своите дейности. Отделно има още 25 000 наемници, ситуирани в Сирия и Африка. Те също могат да бъдат мобилизирани и докарани в Русия, само че му липсва авиация и по-тежко въоръжение. Ако се стигне до офанзива, ще има много починали и потърпевши. Русия сега ще претърпи тежък политически и боен удар от тази вътрешна война на тези групировки и формалната армия ", уточни той.

" Руската войска ще бъде доста по-дестабилизирана, тъй като „ Вагнер “ участваше в доста горещи точки, където съветската войска не присъстваше поради заплаха от жертви. Ще би трябвало да се извади запас от съветската войска и да се изправят да се борят против частната войска, което още веднъж ще докара до приключване на запас и ще подкопае постоянното ръководство на армията “, изясни някогашният министър на външните работи.

„ Вагнер “ е подкокоросан от Путин, той му даде доста власт в Украйна, даде му позволение да се опълчи директно на политиката на Шойгу. Това беше остроумен ход да опълчи две мощни фигури една против друга и доказвайки кой може повече да бележи триумф на бойното поле. Но това излезе отвън надзор и сега това води до напрежение. Вероятността той да успее и да стигне до Кремъл е минимална. Путин очевидно застава на страната на Шойгу и това изненадва Пригожин. Така че неговите дни са преброени “, акцентира Керемедчиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР