Бившият зам.-министър на електронното управление Благовест Кирилов коментира в социалните

...
Бившият зам.-министър на електронното управление Благовест Кирилов коментира в социалните
Коментари Харесай

Благовест Кирилов: Контролът над информацията е най-силната концентрация на власт

Бившият зам.-министър на електронното ръководство Благовест Кирилов разяснява в обществените мрежи до каква степен е стигнало въздействието на „ Информационно обслужване “ АД . Ето неговия коментар, прилагаме го без редакторска интервенция:

„ Вместо страната да работи по основаване на механизми за надзор над „ Информационно обслужване “ АД, въздействието на сдружението се уголемява от ден на ден и излиза отвън главните си отговорности. Възлагат се функционалности по надзор над от ден на ден аспекти от ръководството на информацията на национално равнище.

Както излиза наяве от журналистическо следствие, нито Министерството на здравеопазването, нито НЗОК имат достъп до здравните данни на жителите. Процесът се управлява напълно от „ съвсем “ държавното сдружение „ Информационно обслужване “ АД.

На процедура с изключение на, че достъпва, съхранява и ръководи информацията от основни системи и регистри, Информационно обслужване АД ще се явява и единната точка за съвсем всички аспекти на персоналния, икономическия, обществения, здравния и така нататък живот на жителите и бизнеса.

По този метод Информационно обслужване АД ръководи цели браншове от публичния живот, като освен това без никакъв надзор. В това сдружение е консолидирана осведомителна и финансова власт над сериозни области като бюджетни доходи и разноски, опазване на здравето, правосъдие, външна политика, стопанска система и така нататък

Държавата се оказва в обстановка, в която няма никакво значение кой тъкмо ръководи и какво е държавното управление. Всички решения на изпълнителната власт се взимат на база на информация, която Информационно обслужване АД ръководи и управлява и това основава предпоставки да се насочват държавни решения посредством преднамерено показване на информация и данни.

Концентрираният надзор над информацията съставлява най-силната централизация на власт. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР