Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, който вече има своя

...
Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, който вече има своя
Коментари Харесай

Цветанов се усука около ГЕРБ, вби клин срещу Борисов

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, който към този момент има своя партия – „ Рерубликанци за България ”, се усука към някогашните си сътрудници, вбивайки чеп сред тях и Бойко Борисов.

Трябва да се прави разграничение сред ГЕРБ и модела " Борисов ", тъй като в партията има доста стойностни хора с голям потенциал, които в никакъв случай не са били част от ръководството и не са се облагодетелствали. Моделът " Борисов " се явява отровен за българската политическа система. Кой би повярвал на евроатлантическата ориентировка, която през днешния ден декларира водачът Бойко Борисов, като единствено преди 2 години се биеше в гърдите за огромния триумф с прокарването на " Турски поток ", сподели Цветанов през БНР.
-->
По думите му в страната би трябвало да се откри политически консенсус. " Освен против войната, само че ние се лишаваме и от една огромна опция за страната ни - това е европейската взаимност по Плана за възобновяване и резистентност. Законопроектите, свързани с реализирането на парите по Плана, би трябвало да бъдат признати от Народното събрание. Ние няма да можем да създадем началото на новия финансов програмен интервал, който започва на 1 януари 2021 година ".

Бившият министър на вътрешните работи разяснява, че сега няма никаква идея по какъв начин би трябвало да бъде развивана системата на Министерство на вътрешните работи: " Политическите назначения в Министерство на вътрешните работи към този момент са факт до равнище шеф на група и шеф на бранш, което е неуместно за една деполитизирана система. Назначенията са от всички партии, които ръководят през последните години ". Реформата в Министерство на вътрешните работи би трябвало да има пътна карта за функционалните промени, които би трябвало да бъдат направени, изрично съобщи той.

Цветан Цветанов изрече мнение, че е реалистично България да бъде призната в Шенген до края на 2022 година " След миграционната вълна по време на Арабската пролет през 2011 година страните от Шенгенското пространство започнаха да показват едно друго усещане, че не би трябвало да се уголемява повече заради евентуалната опасност от миграционния напън, който влиза в България и Румъния, които са външна граница на Европейски Съюз и могат да бъдат някакъв буфер ", разяснява той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР