Бившият военен експерт в отдел Сигурност Бойко Ноев коментира ситуацията

...
Бившият военен експерт в отдел Сигурност Бойко Ноев коментира ситуацията
Коментари Харесай

Бойко Ноев: НСО е уродливо явление. Президентът трябва спешно да назначи ревизия там

Бившият боен специалист в отдел " Сигурност " Бойко Ноев разяснява обстановката в Национална работа " Охрана ", чийто началник ген. Ангел Антонов през вчерашния ден си подаде оставката.

" Не би трябвало да омаскаряваме индивида преди да стане ясно за какво към този момент не е на тази работа. Фокусирането върху личността му ще ни отклони от значимия диалог за трите порока на това уродливо събитие НСО. Първото и най-важно е безконтролността, това е главен недостатък. Аз споделям мнението на група авторитетни адвокати, съгласно които президентът има цялостен надзор над НСО. Но неприятното е, че той отхвърля отговорността си върху тази работа. Страшното е, че президент, парламент и държавно управление споделят, че не носят отговорност над НСО. Законът за НСО узакони това безвластие, той бетонира тази работа, защото тя след тоталитарните времена беше малко свита и отслабена. На нея беше притурен този статут и в някакъв смисъл двусмислие за нейните функционалности и задания ", сподели Ноев в ефира на bTV.

" Симбиозата сред тази сенчеста безконтролна работа, съчетана с ненаситния вкус на политическата класа за привилегии и обгрижване, основава една примес, която ни води до обстановки, при които има злоубпотребяване. Помните случая с Лютви Местан, когато вътрешнопартийния прелом бе изработен и благодарение на инструментариума на НСО ", сподели още той.

По думите му, първото нещо, което президентът би трябвало да направи, е да разпореди една проверка. " Българска социалистическа партия упорства да има проверка, само че тя не би трябвало да е какъв брой лв. има от единия до другия джоб, а да откри по какъв начин е била възлагана защита на едно или друго лице. Да се знае кой е разпореждал да се слага и да се маха защита. Вторият недостатък е безкотролното потребление на моите и вашите пари и на феновете. 40 милиона лв. е бюджетът на НСО, 1200 души е персоналният й състав, а отрядът за битка с тероризма има 10 пъти по-малко хора и 15 пъти по-малък бюджет. Това съответствие е извънредно незаслужено. В НСО чиновниците са сержанти и офицери, само че играят ролята на портиери, водачи, сервитьори и камериерки, разхождат кучета и пазарят. А доста от тях са качествени и можещи хора, закононарушение е да ги употребяват за такива задания. Тук идва и третият недостатък - морала. НСО би трябвало да премине под управлението на изпълнителната власт ", приключи Ноев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР