Бившият водач в световната ранглиста на тенисистите и настоящ треньор

...
Бившият водач в световната ранглиста на тенисистите и настоящ треньор
Коментари Харесай

Фереро: Помагам на Алкарас да спечели "Ролан Гарос"

Бившият лидер в международната класация на тенисистите и сегашен треньор на №1 Карлос Алкарас Хуан Карлос Фереро означи 20-годишнината от спечелването на „ Ролан Гарос “ със специфична конференция в Париж.

„ Спомням си финала все едно беше през вчерашния ден, като цяло имам чудесни мемоари от този шампионат от първото ми присъединяване, когато играх квалификации. Когато бях на 14 години дойдохме с татко ми в Париж и изгледахме няколко мача. Преди финала през 2003 година бях нервозен, само че това е обикновено. Играх против някого, който не беше любимец в мача (б.а. – Мартин Веркерк от Нидерландия), само че който беше отстранил по пътя си моите сънародници Кориа и Моя. Така че нямаше метод да го подценя “, спомни си 43-годишният испанец.

На въпроса дали Алкарас е кадърен да завоюва втори шампионат от Големия шлем тук, Фереро даде позитивен отговор.

„ Винаги ще има напрежение върху Карлос тук, хората чакат доста от него. Това че завоюва купа от Шлема на 19 години (б.а. - на US Open) му даде нужното самочувствие. Опитвам се да му оказа помощ да завоюва още един трофей и се готвим за мощен шампионат. Разбира се, всеки може да загуби още в първия кръг. Но Алкарас направи добър сезон на клей. Това е последният шампионат на червени кортове и ще се опитаме да го изиграе по най-хубавия метод “, добави наставникът.

БНР подкасти: Начален удар Начален удар Начален удар
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР