Бившият вицепрезидент Майк Пенс вероятно ще даде показания пред комисията

...
Бившият вицепрезидент Майк Пенс вероятно ще даде показания пред комисията
Коментари Харесай

Пенс вероятно ще даде показания пред комисията, разследваща щурма на Капитолия

Бившият вицепрезидент Майк Пенс евентуално ще даде показания пред комисията за 6 януари. Това разгласи конгресменът от Мериленд Джейми Раскин, който е част от особено основаната група в Камарата на представителите, която проверява щурма на Капитолия от началото на 2021 г. 

" Предполагам, че той ще излезе и ще свидетелства непринудено ", сподели Раскин в изявление за " Си Би Ес ".

Той добави, че Джини Томас, дясна активистка и съпруга на консервативния съдия от Върховния съд Кларънс Томас, " има съответните сведения, които би трябвало да даде ".

След изборите през 2020 година Джини Томас се свързва с републиканците в Аризона и Уисконсин и се пробва да ги принуди да анулират победата на Джо Байдън в основните щати.

Представители на комисията от 6 януари, в това число Лиз Чейни, заместник-председателката и един от двамата републиканци в границите на групата, разкриха, че Томас може да бъде извикана да дава показания.

Кларънс Томас беше единственият арбитър от 9-членния Върховен съд, който отсъди, че Доналд Тръмп не бива да бъде задължаван да предава данни на комисията за 6 януари.

По традиция вицепрезидентът ръководи процеса по узаконяването на резултатите от изборите. Така на 6 януари 2021 година Пенс бе подложен под голям напън от Тръмп да разгласи републиканеца за президент.

Тогава ядосани симпатизанти на експрезидента Доналд Тръмп се пробваха да предотвратят самодейността по узаконяване на резултатите от президентските избори през 2020 година Сред екзалтираната навалица даже се чуваха възгласи " Обесете Майк Пенс ". 

В показания пред комисията от 6 януари Касиди Хътчинсън, някогашна служителка на Белия дом, съобщи, че Тръмп е споделил на старши сътрудници на Пенс, че " заслужава "  това отношение. Придържайки се към лъжата си, че успеха на Байдън е резултат от изборна машинация, някогашният държавен глава сподели тази седмица, че изборите през 2020 година би трябвало да се проведат още веднъж.

" Е, първо, той споделя, че изборите би трябвало да бъдат повторени, което е изцяло противоконституционно. Няма процедура, според която военните просто да вземат изборните машини и да проведат нови избори, което е едно от нещата, които опозореният някогашен консултант по националната сигурност Майкъл Флин настояваше, че би трябвало да се случи и за когото знаем, че е бил част от заговора на 6 януари. И вижте, повече от 60 съдилища отхвърлиха всяко изказване за изборна машинация и корупция, които Доналд Тръмп издигна. Той е сезирал повече от 60 съдилища, в това число осем съдилища, в които персонално той е назначавал съдиите ", съобщи Раскин, който е професор по конституционно право.

Демократът беше запитан и за гневната реакция на републиканците след обръщението на Байдън във Филаделфия в четвъртък, в което президентът предизвести, че Тръмп и неговите поддръжници съставляват опасност за американската народна власт.

" Два от отличителните белега на една фашистка политическа партия са: първо, тя не приема резултатите от избори, които не са в нейна изгода, и второ, тя толерира политическото насилие. Мисля, че по тази причина президентът Байдън беше прав да сигнализира тази седмица за тези продължаващи офанзиви против нашия парламентарен ред от страна на Доналд Тръмп и неговото придвижване. "
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР