Бившият вече изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на

...
Бившият вече изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на
Коментари Харесай

Проф. Христо Даскалов с първи коментар след уволнението

Бившият към този момент изпълнителен шеф на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) проф. Христо Даскалов излезе с позиция по отношение на неговото освобождение от страна на служебния кабинет.

По думите му, връщането на старите корупционни схеми стартира още преди ГЕРБ да са изпълнили отговорността си да създадат постоянно държавно управление.

" Преди малко със заповед на служебното държавно управление бях уволнен от БАБХ, а на мое място като изпълнителен шеф още веднъж е назначен Христо Вълчанов, който беше на тази служба от юли до края на 2021 година Това е индивидът, който в края на 2021 година стартира процедурата за нов 10-годишен контракт с частна компания на границата ", изяснява той.

" Знаете всички обстоятелства по случая Капитан Андреево. Знаете за заканите, за опитите за подкупи, за черната акция против всички нас, които „ посегнахме “ на обичаната компания на Борисовата власт. Знаете за партийните функционери на ГЕРБ, свързани с компанията на границата. Знаете, че направихме всичко, с цел да спрем реставрацията на „ Евролаб 2011 “ на Капитан Андреево. Това е отговорът на страната ", декларира някогашният началник на БАБХ.

" Заедно с сътрудниците от „ Продължаваме промяната “ ще продължа да се боря към този момент от Народното събрание със схемите, които тровят и ограбват хората и които канализират голям финансов запас за пазаруване на избори. Но уволнението ми е знак, че имаме потребност от цялата ваша поддръжка, с цел да не се върнем назад в мрака, от който тъкмо започнахме да излизаме ", приключва Даскалов.

Коментарът му пристигна минути откакто от Министерството на земеделието оповестиха новината за уволнението на Даскалов на брифинг в отрасловото ведомство.  Зам.-министърът Крум Неделков упрекна някогашният началник на БАБХ в подписване на анекс към контракт с изтекло деяние, както и че е отпътувал на служебна командировка в Италия по план на конструкция от хранителната организация. Освен това Неделков разгласи, че Даскалов е почнал да освобождава и назначава хора в БАБХ, откакто се връща на работа след изборите, защото е кандидат-депутат.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР