Бившият външен министър Екатерина Захариева разкритикува Продължаваме промяната за липсата

...
Бившият външен министър Екатерина Захариева разкритикува Продължаваме промяната за липсата
Коментари Харесай

Захариева: Коалицията няма принципи и коалиционното споразумение не работи

Бившият външен министър Екатерина Захариева разкритикува " Продължаваме промяната " за неналичието на позиция за оказване на военна помощ на Украйна и дефинира решението на комисията по външна политика за оказване на „ финансова и техническа помощ за защитни цели на Украйна” като празно и безсмислено.

" Отговорността е напълно на " Продължаваме промяната ", те са най-голямата партия. Решението, което се гласоподава, беше импортирано от депутати на " Продължаваме промяната ". Нашето предложение, импортирано още на 30 март, беше отхвърлено. Решението на един от съдружните сътрудници също беше отхвърлено ", разяснява пред Българска национална телевизия Захариева.

Според Захариева обединението няма правила и съдружното съглашение не работи. В обединението, по думите ѝ, липсва и водачество. Решението (за оказване на военна помощ – бел. ред) не е елементарно, само че то би трябвало да се изяснява на българските жители. В последна сметка отговорността е на премиера и най-голямата партия, разясни Захариева.

И добави: " Правят всичко допустимо това решение да се забави, с цел да няма потребност от него ".

Захариева няма никакво подозрение, че украинският външен министър Дмитро Кулеба е в България, с цел да изиска военна помощ от страната ни.

" България е една от последните страни, които посещава. Познавам го. Добър посланик и добър другар. Той беше доста явен ", уточни Захариева.

Нашата цел е България да вземе отговорно решение, сподели още Захариева. Тя е и на мнение, че има рецесия на ръководството.

" Те не могат да вземат нито едно решение. Законодателната активност на Народното събрание е извънредно малко. Законите, с дребни изключения, са готвени отпреди няколко кабинета и не е стигнало време да се одобряват ".

Заяви, че ГЕРБ са ясна и твърда съпротива, а всеки ден държавното управление потвърждава, че не може да работи и да взима решения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР