Бившият транспортен министър от кабинета Орешарски Данаил Папазов ще бъде

...
Бившият транспортен министър от кабинета Орешарски Данаил Папазов ще бъде
Коментари Харесай

Министър купува ТЕЦ Варна от ЧЕЗ

Бившият транспортен министър от кабинета " Орешарски " Данаил Папазов ще бъде новият притежател на Топлоелектрическа централа " Варна ".Централата се продава от чешката държавна компания ЧЕЗ (CEZ), а покупател е " Сигда " ООД - компания на Папазов, в която той е съучастник с щерка си Ивелина Папазова, а синът му Станислав Папазов е съуправител.

В известие на уеб страницата си ЧЕЗ показва, че ТЕЦ-ът разполага с 1260 мегавата конфигурирана мощ и е краткотрайно затворен от началото на 2015 г.Сделката би трябвало да бъде утвърдена от Комисията за защита на конкуренцията. Цената не се показва.

В края на януари чешката компания публично разгласи, че търси покупател на бизнеса си в България, който главно включва електроразпределението в Западна България. До момента няма данни да е определен покупател.

От известие на компанията по-рано се разбра, че продажбата няма да е непременно.Въглищната електроцентрала „ Варна ” на брега на Черно море е закупена от ЧЕЗ през 2006 година за 206 млн. евро, а още 100 млн. евро са вложени в нарастването на капитала на компанията. ТЕЦ-ът обаче не работи от 2015 година насам, защото не дава отговор на европейските условия за излъчванията и ЧЕЗ реши да не влага в нея.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР