Бившият световен шампион по шахмат Магнус Карлсен отказа участие в

...
Бившият световен шампион по шахмат Магнус Карлсен отказа участие в
Коментари Харесай

Магнус Карлсен няма да участва в Турнира на претендентите

Бившият международен първенец по шахмат Магнус Карлсен отхвърли присъединяване в Турнира на кандидатите.

Норвежкият гросмайстор разгласи решението си в изявление за уеб страницата Chess.com, а в претекстовете си уточни, че конкуренцията " просто не му харесва ".

" Основната причина е, че не ми харесва. Просто е. Няма да вземам участие в шампионата. Не се тормозете ", съобщи норвежецът.

Магнус Карлсен е петкратен международен първенец по типичен шахмат, като той непроменяемо държеше купата сред 2013-а и 2023-а година.

През предходната година обаче 33-годишният шахматист отхвърли да пази короната си заради липсва на мотивация. Така, норвежецът беше лишен от купата си, която след това бе извоювана от китаеца Дин Лирен, който се наложи в разногласието за нея над руснака Ян Непомнящи.

В допълнение към петте си международни трофеи по типичен шахмат Магнус Карлсен е петкратен първенец на планетата по интензивен шахмат, седемкратен по блиц шахмат, като неотдавна победи в последните издания и на двата шампионата, които се организираха в Узбекистан. Към всички триумфи на норвежкия гросмайстор може да прибавим и купа от Световната купа в Баку през предходната година.

Турнирът на кандидатите през 2024-а година ще се провде сред 2 и 25 април, а хазаин на събитието ще бъде Торонто, Канада.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР