Бившият старши треньор на ЦСКА 1948 Валентин Илиев коментира двубоите

...
Бившият старши треньор на ЦСКА 1948 Валентин Илиев коментира двубоите
Коментари Харесай

Вальо Илиев за ЦСКА-София: Като фен ми се иска по-офанзивна игра от отбора

Бившият старши треньор на ЦСКА 1948 Валентин Илиев разяснява дуелите на ЦСКА-София в Лига Европа против Зоря. Специалистът, който до неотдавна беше помощник в Университатя (Крайова), приказва и за цялостното положение на българския футбол.

" Нормално да е има мъка след отпадането, бяха по-добрият тим. Смятам, че Зоря бяха реализуем тим. Мисля, че Осиек беше по-добър тим от Зоря. Отстрани е елементарно да се разяснява мача, факт е, че момчетата дадоха всичко от себе си, само че не съумяха да преодолеят един съперник, който беше под тяхната класа.

На нас може да ни се желае тимът да играе офанзивно, само че не знаем какви са били напътствията на треньора. Не бих желал да се впускам в крайни мнения, а и не е доста правилно по отношение на сътрудниците. Да, като почитател бих дал отговор, че на мен би ми се желало да играят по-офанзивно, само че сме надалеч от кухнята. Не знаем каква е била задачата за двата мача и какви са били треньорските инструкции.

С болежка ще кажа, че румънският футбол е пред нашия във всяко отношение. При нас се губи нишката сред U19 и мъжкия футбол. В Румъния се влага ужасно доста в игрища, терени. В Крайова има стадиона за 30 000 души, ултра съвременен, който може да одобри полуфинал в евротурнирите.

В Лудогорец всеки знае мястото си в клуба - подредили са си доста добре къщичката. Начинът им на работа е верен, тази работа дава резултати. Нямам нищо срещу да се взимат чужденци, само че тъй като съм бил в чужбина, знам какви са условията. За да играеш там, би трябвало да си 2-3 съсловия над локалните футболисти. В Русия в случай че след 4-5 положителни мача направиш един слаб, не желаят да приказват с теб. Ние тук прекомерно огромно внимание обръщаме на чужденците по отношение на българите. За мен Клаудиу Кешерю е доста класен футболист, Марселиньо също. Ако има чужденци, дано бъдат най-малко на това равнище.

Станислав Иванов от Левски ми прави много положително усещане. За мен дисциплината е главно нещо за един тим. Успях да я основа в ЦСКА 1948 и мисля, че това ни носеше резултат. Аз без загуба напуснах ЦСКА 1948. Стойчо Младенов, когато пристигна в ЦСКА за повторно (2007/2008), искаше от мен едни килограми. Струваше ми доста, само че желаех да играя и съумях. По-късно си дадох сметка какъв брой прав е бил и по какъв начин това ми е било от изгода. За да си добър в нещо, би трябвало да си подготвен да работиш при всевъзможни условия, без да търсиш оправдания. Натоварванията на тренировките в Русия и Украйна са доста по-тежки по отношение на тези в България ", сподели Вальо Илиев в " Студио Дерби ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР