Бившият старши треньор на Миньор (Перник), ЦСКА и Нефтохимик Христо

...
Бившият старши треньор на Миньор (Перник), ЦСКА и Нефтохимик Христо
Коментари Харесай

Христо Янев пред Sportal.bg: Завинаги ще помня триумфа за Купата с ЦСКА

Бившият старши треньор на Миньор (Перник), ЦСКА и Нефтохимик Христо Янев приказва извънредно в предаването “Гостът на Sportal.bg” . Младият треньор, който е окуражен да се завърне край тъчлинията, бе на стаж в испанския Валенсия, където отпред на дублиращия състав е именитият голмайстор на националния тим и “прилепите” Любослав Пенев. Двамата се познават чудесно от времето, в което Ел Голеадор бе треньор на Литекс, а водач в редиците му бе точно Янев. Роденият в Казанлък някогашен полузащитник разяснява престоите си в ЦСКА и Нефтохимик, триумфа в шампионата за Купата на България и упоритостите си в треньорското занятие.

“Въпреки че не бях в огромен клуб на открито като футболист, имах опция да осъзная по време на престоя си във Франция, че съм допускал доста неточности в младежките си години. Сега, откакто съм минал през този път, когато съм се сблъскал с проблемите, ми е доста по-лесно да приказвам и работя с футболистите. Гарантирам, че гений и капацитет у нас има. Познавам доста момчета, които милеят да отидат на открито, да се развият, да покажат същинските си качества. Ние обаче би трябвало да бъдем по-търпеливи към тях, не да ги натоварваме със свръхочаквания или да отиваме от едната прекаленост в другата. Нашата работа като треньори е да им покажем грешките, които са позволили, и да ги предпазим от последващи такива”, разяснява Янев в студиото на Sportal TV.

“Благодарен съм на господин Ганчев, че ми даде късмет да се сблъскам с същинските проблеми на терена и отвън него. Това, което направихме с ЦСКА в шампионата за Купата на България и във “В” група, бе доста мъчно, само че доста сладко. Тези мемоари ще останат вечно в сърцето и съзнанието ми. Триумфът обаче не бе единствено мой, той бе реализиран посредством освен на мен, само че и на моя екип и на футболистите, с които работихме. Обичта, която усетихме от почитателите след спечелването на трофея, ясно сподели каква работа сме свършили”, сподели още досегашният ментор на Нефтохимик (Бургас), който изрази поддръжката си към националния селекционер Петър Хубчев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР