Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерждиев обяви, че

...
Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерждиев обяви, че
Коментари Харесай

Демерджиев с тежко обвинение: Зам.- главният секретар на МВР е замесен в трафик на мигранти

Бившият длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерждиев разгласи, че има оперативна информация, съгласно която заместител – основният секретар на Министерство на вътрешните работи Димитър Кангалджиев е забъркан в трафик на мигранти. В изявление пред бТВ Демерджиев съобщи, че има изтекла оперативна информация.
„ Ако има подозрения в представители на ГЕРБ, че заместител основният секретар е забъркан в трафик на мигранти, има такава изтекла оперативна информация, какво да приказваме за редовите чиновници и за метода, по който се опазва българската граница. Има оперативна информация, а този човек сега е заместител основен секретар в Министерство на вътрешните работи “, сподели още някогашният силов министър.
По думите му това е известно и на Австрия, както и на европейски и български сътрудници. „ Не може да се позволяват такива хора с такава биография да доближават до постове, които са в подножието на най-високите постове в Министерство на вътрешните работи. Когато се назначава един чиновник, се взима кадровата информация му и се вижда, че има такава информация. Той не може да бъде допускан до такова равнище на ръководство “, добави Демерджиев.
По думите му, когато той е бил вътрешен министър, Кангалджиев е заемал по-нисък пост в системата, само че не е имало задоволително данни да бъде отхвърлен и периодите за дисциплинарно произвеждане са били изтекли.
Именно тогова актуалният заместител основен секретар е зам.-директор на ГДБОП – от май 2021 година до септември 2023 година
Иван Демерджиев разяснява и мигрантския напън, като разгласи, че центровете ни са цялостни, а Сърбия разполага спомагателни сили по границата си с България.
„ Вътрешният министър твърди, че (мигрантският напън – бел. ред.) понижава. В същото време центровете са претъпкани. Ако са претъпкани при намаляващ напън, това значи, че защитата на границите се утежнява “, съобщи той.
По думите му е позорен методът, по който са се водили договарянията за Шенген.
„ Резултатът ще го нарека крах и капан. От кухнята значително разбирам, че финалният стадий от договарянията е воден от страна на Румъния с Австрия без България да взе участие интензивно. Може би по тази причина господин Денков нямаше такава настояща информация, а я получавахме. Това е изключителна неточност. Много специалисти вземат участие в тези договаряния и оттова е моята информация. Когато България не взе участие интензивно в едни договаряния, напълно обикновено е нейният интерес да бъде компрометиран. За страдание, станахме очевидци на това “, добави някогашният длъжностен вътрешен министър.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР