Бившият служебен министър на икономиката Даниела Везиева - в момента

...
Бившият служебен министър на икономиката Даниела Везиева - в момента
Коментари Харесай

Нов плагиат. Уличиха министър

Бившият длъжностен министър на стопанската система Даниела Везиева - сега член на борда на шефовете на БДЖ, е плагиатствала при основаването на дисертацията си. Това потвърдиха четирима арбитри в формалния отчет от Комисията по академична нравственос при министъра на образованието, който излезе през днешния ден. Това заяви БНР.

Проверката по дисертацията на Даниела Везиева бе осъществена след сигнал, подаден преди шест месеца. В него се твърди, че в създаването си за придобиване на научна степен " лекар " някогашната служебна министърка на стопанската система е употребила непознати материали. Тогава тя дефинира сигнала като политическа офанзива.

" Правилно селекциониран миг. Предстои да бъде образуван кабинет, аз съм част от служебния кабинет ".

След като са анализирали работата на Везиева, свои мнения са изразили четирима арбитри. В отчетите си те са написали " доста по размер плагиатство – прекопирване от истинските източници без стилистична или граматическа преправка на последните ", "...при размер от 180 страници, дисертационният труд съдържа преписани от други създатели и източници 171 страници, т.е. 95%. ", " налице е плагиатство в изключително огромни размери, което шокира с мащаба и обсега си ".

Според разпоредбите, на Везиева е била дадена опция да отговори и тя го е направила, като не е коментирала всъщност откритото плагиатство, а се опитвала да нападна процедурата, по която е проверявана. Така Комисията по академична нравственос е приела, че доводите на Везиева са неоснователни.

До създаването на Даниела Везиева се стигна след сложна инспекция на различен потвърден плагиат - Венелин Кръстев Терзиев, който сега е изпълнителен шеф на " Реставрация " ЕАД към Министерството на културата, само че е бил теоретичен началник на дисертацията на Везиева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР