Бившият шеф на ЦРУ Джеймс Улси твърди, че 35-ият президент

...
Бившият шеф на ЦРУ Джеймс Улси твърди, че 35-ият президент
Коментари Харесай

Нова версия: Хрушчов поискал убийството на Кенеди

Бившият началник на Централно разузнавателно управление на САЩ Джеймс Улси твърди, че 35-ият президент на Съединени американски щати Джон Кенеди е бил погубен по искане на Никита Хрушчов, някогашен първи секретар на Централен комитет на Комунистическата партия на Съветския съюз. Това написа New York Post като се базира на книгата " Операция Дракон: тайната война на Кремъл против Америка ", написана от Улси и някогашен началник на външното разузнаване на Социалистическа Румъния Йон Пачепа, който е избягал в Съединени американски щати в края на 70-те години на предишния век.

Авторите на книгата настояват, че Хрушчов наредил  Лий Харви Осуалд да убие Кенеди, който руският водач презирал. По-късно, съгласно клюки в Комитет за Държавна сигурност (на СССР), интервенцията била избрана за рискована и решението било променено.

" Въпреки че Осуалд желал да остане в Съветския съюз, той в последна сметка е уверен да се върне в Съединените щати и да убие президента Кенеди, който Хрушчов презира. На Осуалд била дадена руска брачна половинка и бил изпратен назад в Съединени американски щати през юни 1962 ", пишат Улси и Пачепа. Те настояват, че доказателства в поддръжка на тяхната позиция се съдържат в отчета на Комисията Уорън с размер от 26 тома, само че заради изобилието от кодови думи досега не е било допустимо да се дешифрират.

" Лий Харви Осуалд скрито се среща в Мексико Сити със своя руски агент- " другаря Костин ", който принадлежи към тринадесетия отдел на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) “, написа в книгата. Там се твърди още, че Москва се пробвала да вербува Осуалд още през 1957 година

Джон Кенеди, един от най-популярните американски политици, стана през 1961 година най-младият президент на Съединени американски щати, а на 22 ноември 1963 година бе разстрелян показно в Далас. По съмнение в ликвидиране полицията арестува Лий Харви Осуалд, който след 2 дни гръмнаха в пандиза. Стрелецът Джек Руби също умря в пандиза от рак на белите дробове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР