Бившият шампион в средна категория на UFC Люк Рокхолд обяви

...
Бившият шампион в средна категория на UFC Люк Рокхолд обяви
Коментари Харесай

Рокхолд се оттегли от ММа след загуба от Коста

Бившият първенец в междинна категория на UFC Люк Рокхолд разгласи отказването си от ММА, откакто загуби с решение от Пауло Коста в луда борба. Двамата се срещнаха в подглавната борба на UFC 278, което се организира в Юта, Съединени американски щати.

Рокхолд стартира доста добре и нарани Коста с ляво кроше в първата замяна на удари. Тежки лоу кикове от Люк. Той пробва срутване, само че отнася крошета от бразилеца. Размяна на ритници в тялото и композиция от Коста.

Срещата се придвижва на земята и Коста вкарва граунд енд паунд. Люк съумява да се изправи на крайници. Размяна на попадения и завършек на рунда.

Във втория рунд Рокхолд колкото да си стои на краката. Той е отпаднал, само че все пак стартира с ляво кроше и наранява бразилеца. Люк придвижва борбата на земята, само че не съумява да вземе гърба на Коста. Двамата си разменят удари и ритници, само че са изтощени.

Пауло удря Рокхолд в слабините и Люк пада на земята. Рефера стопира борбата, а Коста счита, че е победил, само че не е по този начин. Срещата беше възобновена и двамата продължиха да разменят попадения.

В третия рунд Рокхолд съумя да нарани на няколко пъти Коста, само че беше прекомерно изтощен, с цел да го завърши. Срещата се придвижи на земята, където Коста опита да събмитне Рокхолд, само че не съумя.

Люк зае доминанта позиция в последните секунди и стартира да търка лицето си в това на Коста, с цел да си почисти кръвта.

Срещата стигна до решение, което беше единомислещо в интерес на Коста - (30–27, 30–27, 30–27). Пауло стопира серия от 2 следващи загуби, а Рокхолд навлиза в серия от 3 следващи загуби. След срещата той разгласи, че се отдръпва от ММА.

Рокхолд стопира с връх 16-6 в ММА и в серия от 3 следващи загуби. 

mma.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР